2007-11-12 9 views
前前後後師傅黎過呢間食店都好多次, 但點解到今時今日先有食評呢? 全因師傅唔係唔記得食店個名呢, 就係唔記得個字點寫, 所以搵唔到囉! 今次終於的起心肝, 記底食店個名喇!兩口子入到去, 伙計招呼坐底, 商量一輪後決定要一隻糯米雞, 一籠蝦餃, 干炒牛河同埋豉椒排骨飯! 先講下隻糯米雞, 糯米雞都幾大隻下, 份量幾夠, d料有雞粒同埋小小冬菇粒, 好香好味, 而糯米就唔黏牙, 但拆開塊荷葉時就發覺幾黏手下, 呢度差少少; 蝦餃一籠四隻, 蝦肉算爽口但皮唔算叫厚, 茶餐廳黎講收晒貨啦, 師傅覺得隨時好過好多酒樓呀; 干炒牛河炒得好靚, 色澤賣相真係相當吸引, 牛肉都幾多而且幾鬆, 不過就油左少少啦, 但就真係好好味; 豉椒排骨飯排骨真係骨多過肉, 而個豉汁唔算太吸引, 不過都算大碟, 可以啦!總括黎講師傅覺得呢度選擇好多, 有點心, 牛什粉麵, 炒粉麵飯, 煲仔飯等等, 真係應有盡有; 而師傅最鍾意呢間食店有點心食, 除左可以當飲下茶咁, 仲可以有其他野食, 加上質素唔差, 價錢相宜, 一籠點心都係十雞, 加多六雞就可配熱飲, 絕對抵食; 師傅覺得呢類型點心茶餐廳都算幾特別, 師傅下次一

總括黎講師傅覺得呢度選擇好多, 有點心, 牛什粉麵, 炒粉麵飯, 煲仔飯等等, 真係應有盡有; 而師傅最鍾意呢間食店有點心食, 除左可以當飲下茶咁, 仲可以有其他野食, 加上質素唔差, 價錢相宜, 一籠點心都係十雞, 加多六雞就可配熱飲, 絕對抵食; 師傅覺得呢類型點心茶餐廳都算幾特別, 師傅下次一定會再黎!