2015-01-13
米芝蓮一星點心: 都爹利會館呢間都去過兩次,兩次都係食lunch. 呢間星星餐廳真係值得比,食物係有點偏向外國人口味, 但是也是很好吃的. 服務一流, 環境舒適, 會有第3次. 這裡的蝦餃有兩種, 我點的是松茸蝦餃, 皮是松茸, 但吃下去不太嘗得出來. size不是大大的那種,此是bite size的,蝦爽甜,不錯!黑松露鮮菌石榴果兩次去都有叫,因為好食囉!黑松露味度香,加上清新鮮菌,正!叉燒包兩次去都有叫到. 呢度既皮不會痴牙,但size比一般的細好多,不作果腹之用,但是是好吃的. 鮑魚雞粒酥都推介,酥皮牛油味濃, 鮑魚入味. 桂花紅豆糕本人覺得麻麻. 另外也點了柑桔酥,好好食,好特吃,估唔到柑桔做甜品咁美味. 口感有點像鳳梨酥但是是柑桔餡料.另外, 呢度既計設好artsy. 岩晒鍾意美術又愛美食既朋友仔
米芝蓮一星點心: 都爹利會館
這裡的蝦餃有兩種, 我點的是松茸蝦餃, 皮是松茸, 但吃下去不太嘗得出來. size不是大大的那種,此是bite size的,蝦爽甜,不錯! 黑松露鮮菌石榴果兩次去都有叫,因為好食囉!
黑松露味度香,加上清新鮮菌,正! 叉燒包兩次去都有叫到. 呢度既皮不會痴牙,但size比一般的細好多,
另外也點了柑桔酥,好好食,好特吃,估唔到柑桔做甜品咁美味.
口感有點像鳳梨酥但是是柑桔餡料.