Mos Burger 自從係香港開店以來,就一直支持佢哋到依家.我鐘意佢地D食物味道同出面D快餐店好唔同. 例如珍珠海鮮堡.牛蒡培根珍珠堡.薑燒豚肉珍珠堡,...真係無咩快餐店可以食到.佢炸出嚟個種脆真係同麥記.雞記好唔同.唔可以話佢特別好味,但人無我有嘰觀念始終有佢生存之道. 令外重有一點就係,點解我咁鐘意食Mos Burger d 飽呢? 其實主要原因就係因為我好鍾意食佢個陣牛油味,平時習慣牛油撈飯,揸麵包都落勁大pat嘰牛油,叫工人煮乜都落牛油嘰我,一食就知Lee隻牛油係靚嘢.,唔知係咪北海道特產呢?Mos Burger有d飽例如白鱈魚漢堡,黑腊SakuSaku脆雞漢堡都係有好濃嘰牛油香味,而其它快餐店(幾乎無咁制)係無個陣我愛嘰牛油香,所以點解我會係佢嘰長期支持者,緊有原因嘰! 今日叫咗個黑腊SakuSaku脆雞漢堡,個飽拿上手熱辣辣,好明顯係啱啱出爐啦! 最啱今日lee個無乜太陽嘰天氣.仲未食就巳經聞倒嗰陣牛油香味,單係 嚟個漢堡,平均就兩日食一次. 我當然知道佢嗰塊脆雞係雪藏雞嚟,難到以快餐店,嚟個價錢會夾塊新鮮雞比你嗎?大家都心中有數吧! 不過塊脆雞如果可以大塊d就ver

今日叫咗個黑腊SakuSaku脆雞漢堡,個飽拿上手熱辣辣,好明顯係啱啱出爐啦! 最啱今日lee個無乜太陽嘰天氣.仲未食就巳經聞倒嗰陣牛油香味,單係 嚟個漢堡,平均就兩日食一次. 我當然知道佢嗰塊脆雞係雪藏雞嚟,難到以快餐店,嚟個價錢會夾塊新鮮雞比你嗎?大家都心中有數吧! 不過塊脆雞如果可以大塊d就very good啦! 佢嗰個甜多於酸味嘰黑醋汁.沙律醬同塊脆雞味道好夾,雖然牛油會令人好膩,但係黑腊有助減輕油膩感,而且一層薄薄嘰脆漿,同牛油黑醋沙律醬喺口中交融,真係令人食過覺得口感好豐富.

另外,叫咗個蝴蝶蝦,成十幾蚊只係得三隻真咁少,真係母話唔貴! 佢個味道就真係認真一般啦! 隻蝦好似無用調味料醃過咁!得個脆字,乜醬都唔落,原來係一D蝦味都無.所以點解比d濃味嘰BBQ醬你蘸呢!更有原因嘰! 但如果lee個要嚟送酒就真係一流啦!

最後,講到杯咖啡,lee個更加同茶餐廳無咩分,今次就索性唔落糖,唔落奶去飲吓佢冰凍嘰齋啡啦!

另外亦想提下上次食嗰個烤牛肉珍珠堡,真係超多油,d烤牛肉Teriyaki醬汁甜過頭,最恐佈係夾住嗰塊生菜完全將d油索哂,成塊生菜油淋淋,嗰刻都唔知食唔食好.亞媽教落唔好浪費D物,結果我咪食埋夾住嗰片菜囉! 個珍珠堡飯用嘰幾日本珍珠米,幾有機都好,當d飯索哂d油,真係乜嘢胃口都無,所以lee個烤牛肉珍珠堡,以後一定唔會再食.
2009-04-04
  • 黑腊SakuSaku脆雞漢堡