2023-06-27
我地四個人去食,星期日預咗要等位,攞飛⋯等叫⋯攞飛大約大半個鐘等到,侍應哥哥一叫就叫咗幾個號碼(因為冇人應機,一叫就要咗4、5個⋯),同行嘅老人家喺同一層坐低等,已經即時叫老人家行過嚟,同時亦向侍應哥哥講行緊嚟仲有一分鐘到,但係侍應哥哥堅持「未齊人唔入得」(當時我地已有三個人企咗喺度) ,老人家真係一分鐘行到,仲叫咗幾個號碼之後先俾我地入!最好笑嘅係,老人家行到嚟直接問侍應哥哥可唔可以行開去洗手間,佢又話可以喎!究竟係一定要見到4個人認證一下人數,定係入去嗰陣一定要企齊4個人呢?如果侍應哥哥認為我地冇4個人但係要4個位,我都見到有2個人坐4人枱!我唔係因為佢俾人入咗先而唔高興,而係唔係好明點解唔等一分鐘?如果真係一分鐘行唔到嚟,俾其他人入先也應該⋯。我好想知點解,有人知正確原因請答吓我,想知答案!我個人認為,食品唔算特別好食,就係因為呢位侍應哥哥嘅處理手法,令我冇咩興趣再去食了!