2018-10-13 394 views
相信好多人都睇過「食神」呢部電影,今日專登泥試食呢個*黯然銷魂飯*。先講排隊等位個人泥講真係唔係好鐘意唔拿號碼企係到唔可以走開呢種呆等,晚市基本見到就唔想排,所以今日seafood痕排一下午市。主菜黯然銷魂飯是厚切叉燒加隻蛋蛋ok有蛋汁味道都似家常菜黯然叉燒表現就相對黯然,喜歡食柴一點既我還可以。有燒香過既味道,鼓油汁有調味過類似蔥油味都不錯奶茶是雪凍個種不加冰,口感是香滑「常餐叉燒意」相比較黯然叉燒是有段非常遠距離。如果喜歡吃更柴口味既朋友可以一試。擺碟方面相對有心思,從擺碟呢方面可睇得出廚師相當有heart,個大字差點比佢大到。炒蛋口感幼滑,常餐整體表現平穩
黯然銷魂飯
主菜黯然銷魂飯是厚切叉燒加隻蛋
蛋ok有蛋汁味道都似家常菜
奶茶是雪凍個種不加冰,口感是香滑
常餐叉燒意

炒蛋口感幼滑,常餐整體表現平穩
2018-10-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$121 (Lunch)
  • 黯然銷魂飯