2019-06-23 322 views
工作關係經常去MOKO, 餓餓地食咩好?無理由次次去上面D靚靚餐廳,做埋都唔夠食,又唔想咁熱行落去。MOKO地下有間敏華冰廳,都算商場抵食之選,佢週末好多遊客排隊試佢嘅<黯然銷魂飯>架。星期日下午茶時段又超多人排隊喇,你睇你睇...呢排做野有D傷神,所以我同個同事去試下佢嘅招牌飯。我地叫左個<常餐>同<黯然銷魂飯>一齊share食。常餐叉燒意粉+炒蛋+腸仔+多士,包熱飲杯,HKD 58。野食係正嘅,叉燒半肥瘦好食,多士夠厚,炒蛋夠多;但價錢略貴。呢碗飯都好大碗,叉燒唔算好肥,蛋都煎得脆,加埋個鼓油確實,HKD 65個餐,雖然份量幾多,但係覺得食叉蛋有d貴,不過主供遊客食品價錢就係略高架喇。🙄感覺係食物質素好,但係價錢略貴,因為份量相對比其他冰廳大少少,咁佢自然又可以收貴點把件事合理化,咁大家都可以同朋友share 食更化算之如,以免做大晒鬼。

呢排做野有D傷神,所以我同個同事去試下佢嘅招牌飯。

呢碗飯都好大碗,叉燒唔算好肥,蛋都煎得脆,加埋個鼓油確實

感覺係食物質素好

• 黯然銷魂飯