2019-06-12 611 views
想係葵芳搵間好食既茶餐廳,原來唔易。普通既茶餐廳食得多,想好食啲,上次食老鳳冰室,都已經搵唔番深水埗既美味。今日行過新都會見到呢間之前新開排晒長龍既敏華冰室竟然無乜人,心諗梗係熱潮過後見真章啦。反正想食茶記,就試試佢。餐牌選擇唔算多,黯然銷魂飯sell得咁行,即係必嗌啦。另外嗌多個脆皮雞翼米粉,應該無伏吧。望落去,應該無乜特別。食落去....😍😍😍我本身諗住只係食一啖,結果食左半碗🤪個蛋黃呀🤤友人只好食住我個頹米粉頂住肚先。一食,喂,呢個好食喎,係細個嗰隻東莞米粉👍🏻個湯底係金寶湯,難得又夾喎。雞翼腌得好好食。呢餐突然唔頹🤣

黯然銷魂飯
脆皮雞翼米粉