2021-04-18 1849 views
媽媽就嚟生日話想食麻辣火鍋, 於是今日小妹就帶左佢去鼎王試下! 餐廳環境幾大, 怖置充滿古式中國風! 每張枱都十分寛闊坐得幾舒服, 食物係用電子下單方式, 而醬料同白飯🍚就可以係出面自取! 🌟水蜜桃茶🍑☕水蜜桃茶飲落清清地帶水蜜桃香幾好飲! 🌟烏梅汁落左單之後店員就拎左一大壺烏梅汁比我地, 烏梅汁冰涼冰涼, 酸酸甜甜好開胃🌟鴛鴦鍋 小妹叫左鴛鴦鍋, 酸菜白肉拼麻辣火鍋, 因為媽媽唔食得太辣太酸, 而辣度同酸度方面, 小妹就揀左小辣小酸, 酸菜同鴨血都可以無限添加! 對於唔太食辣同酸嘅小妹媽媽都覺得小辣小酸唔算太辣太酸, 下次可以揀中辣中酸都得! 鴨血大大件, 食落唔腥幾滑好惹味, 豆腐亦十分吸湯! 酸菜同白肉都極多, 食落好開胃!🌟牛小排🐂配去骨雞脾肉🐔牛小排味道鮮嫩, 雞脾肉柔軟滑溜🌟手工蝦丸🦐👍🏻手工蝦丸有一粒粒蝦肉係入面, 非常非常鮮甜彈牙爽口, 好好味!🌟香滑蛋餃🍳🥟外皮好香蛋味, 咬落去肉饀味道岩岩好唔會搶左蛋嘅味道, 淥嘅時候亦無散開!🌟老油條超級香脆, 沾湯食超吸湯, 就咁食都好鬆化, 擺左係到一陣都依然keep到咁脆!🌟萵筍切得幾薄, 淥完之後口感超爽脆!🌟粉條質感順滑

🌟水蜜桃茶🍑☕
水蜜桃茶飲落清清地帶水蜜桃香幾好飲!
🌟烏梅汁

🌟鴛鴦鍋

🌟牛小排🐂配去骨雞脾肉🐔
牛小排味道鮮嫩, 雞脾肉柔軟滑溜

🌟手工蝦丸🦐👍🏻
🌟香滑蛋餃🍳🥟
🌟老油條
🌟萵筍
切得幾薄, 淥完之後口感超爽脆!

🌟粉條
質感順滑吸湯, 一份兩個人食岩岩好
2021-04-14
$400 (Dinner)