2014-07-19 214 views
同朋友食完中午飯想搵D野飲,我又想食下甜點:^)結果黎左最就手易揀既StarbucksChocolate Chips Frappuccino朱古力味幾香既,亦唔算太人工重點在於佢既朱古力碎粒,脆脆地夠香口Cream既部分其實認真有點膩了,雖然奶香夠濃郁,但感覺油左d偶爾會有大塊既碎冰,影響質感但整體黎講都係可以既,只係可能下次未必再點大杯Banana Mango Frappuccino芒果同香蕉既味道係夾既,有d似食緊雪條XDD個感覺係滑身細緻,感覺到香蕉既清甜香氣另外佢係真材實料用香蕉去blend,唔係淨係加香油糖漿咁Banana Chocolate Frappuccino一飲即刻諗起果隻細細粒香蕉形既朱古力XD香蕉加朱古力不嬲係好夾既,呢杯既味道都正常因為係朋友點既,我只係淺嘗輒止不過朋友feedback話覺得隻味都ok,仲有飲到未完全blend well既香蕉果肉Lemon Almond Finger檸檬味好清新,甜得黎帶點酸味表面有好多杏仁片,脆身香口,食落多左份果仁香酥皮部分係睇得出有好多層,富層次感,薄脆香酥,拎上手都唔覺油膩一咬更是可以聽到嚓嚓碎裂既聲音,乾身保持到脆度係
同朋友食完中午飯
想搵D野飲,我又想食下甜點:^)
結果黎左最就手易揀既Starbucks
Chocolate Chips Frappuccino

朱古力味幾香既,亦唔算太人工
重點在於佢既朱古力碎粒,脆脆地夠香口
偶爾會有大塊既碎冰,影響質感
但整體黎講都係可以既,只係可能下次未必再點大杯
Banana Mango Frappuccino
芒果同香蕉既味道係夾既,有d似食緊雪條XDD
個感覺係滑身細緻,感覺到香蕉既清甜香氣
另外佢係真材實料用香蕉去blend,唔係淨係加香油糖漿咁
Banana Chocolate Frappuccino
一飲即刻諗起果隻細細粒香蕉形既朱古力XD
香蕉加朱古力不嬲係好夾既,呢杯既味道都正常
因為係朋友點既,我只係淺嘗輒止
Lemon Almond Finger

檸檬味好清新,甜得黎帶點酸味
表面有好多杏仁片,脆身香口,食落多左份果仁香
一咬更是可以聽到嚓嚓碎裂既聲音,乾身保持到脆度係不錯的
Mable Pound Cake
蛋糕算係厚身既,感覺不太油膩
質感係實身,只有少少既濕氣,是十分易入口的
另外佢唔會好易碎爛,用叉拮開都冇滿桌碎屑既問題:^)
甜度不太高,仲帶有朱古力香氣,更是多變化了
Type of Meal
Tea