2019-01-12 728 views
聖誕新年多肉食,忽然想起可食齋,但傳統齋店多是芋頭魚,酸齋等等。 就上網睇下附近有咩齋舖,居然見到有雜誌介紹呢間,仲係自助餐形式,就同媽咪一齊去。店唔易搵,冇大招牌或門口企身廣告,易拉架之類,但入面係全滿。 入去收銀處同職員問有冇walkin機會,佢話有既。 等咗20分鐘就入得,非常靠近食物台。店內一切非常簡潔,很整齊,給人一個悠閒的感覺。食物種類多,全部不是大大盤,員工可以換上新鮮食物,佢地用電子熱盤,所以熱葷都是熱熱的,雖不是燙口,但那種熱度是恰到好處。但有兩點我感到失望就是場內顧客太嘈,大笑大傾令其他人食得唔夠舒服,食齋唔係應該心平氣和嗎?另外就是坐位,枱太密,有些位置密到人行不過。 幾好味,幾有心思既食物都會被外在或人為因素影響啦。
店內一切非常簡潔,很整齊,給人一個悠閒的感覺。

2019-01-08
Waiting Time
28 Minutes (Dine In)
$88 (Lunch)
  • 椒鹽豆腐