2019-02-20 348 views
行青衣城行到有點餓,想醫下肚,聽閒餐廳有款喇沙有原隻龍蝦大大隻兼大大碗,特登入內一試。當日是平日夜晚,上班族尚在通勤,人流起初不多;餐廳內部不算大,但裝修有特色,顏色鮮明,燈光明亮,讓人感覺精神;餐枱的距離較窄,但未至於會清晰地聽到旁人的對話。當待應向我靠近,不需考慮就點了波士頓龍蝦喇沙。波士頓龍蝦喇沙 ($84)上菜時果然視覺震撼, 成隻龍蝦大大隻放係喇沙上邊。邊第一口先是湯底,湯算濃但唔算足料,豆卜和粉都好入味,抵讚!再食下隻龍蝦就開始出事,睇還好睇,其實龍蝦不算太多肉可食,身驅同腳得幾啖,而且無提供開龍蝦的餐具,要咬開未必容易,有可能會整傷口腔。坦白講,如果沒有龍蝦的話,這個喇沙好普通,而且龍蝦肉和其他配料也真的不是太多,實在是好睇多於真係好食食物質素都可以接受,以市中心而言晚餐而言價錢合理,提醒大家約七時左右人流開始增加,即使是平日夜晚也需要等作為,而且限量發售,食龍蝦喇沙要注意!

當待應向我靠近,不需考慮就點了波士頓龍蝦喇沙。

波士頓龍蝦喇沙 ($84)

波士頓龍蝦喇沙
Type of Meal