2016-12-19 181 views
我一直喜愛既美國化妝牌子,終於響香港有專門店了!以前只可以網購or一啲超期間限定pop up store。 呢家響西洋菜街開,一定要去朝聖! 行飽買飽,對腳就攰了,想去食飯了。天氣咁凍,朋友話要打邊爐, 就去左就腳既彌敦道食。經過接到傳單感覺幾好就上左去試。 睇食評就話龍蝦湯底正,就有成十二款選都唔睇了,一於龍蝦湯la! 一拎出嚟,啲龍蝦湯味湧出來,有成個龍蝦頭同少許蝦身boil住! 食啲易熟啲先, 一盒有曬響鈴,炸腐皮同魚皮。魚皮絕對夠薄夠脆又唔太鹹! 呢隻炸腐皮都較少食到,大大片硬卜卜,原來煮耐啲,勁索湯! 寫完點菜紙等緊時,可出去拎點食物。 原來都唔少野食,例如有韓國午餐肉,粟米,包心丸,冬茹,日本福袋,金茹等等。 重點推介:日本炙燒芝心丸,完全唔係平時的芝心丸,面係炙熱左的,芝士味都同平時的有啲唔同,會再香啲同啲啲拉絲感。 腸仔都切"花", 有心機 日本版出前一丁,兩面色係唔同色 (細心啲睇吖) 響度有樣野唔提唔得! 有一位年輕的服務生(手上有黑色紋身的),佢服務好到不得了,很有禮貌,同客人會有眼神交流,同佢講野,感覺被尊重,例如點的牛肉到了,

腸仔都切"花", 有心機

日本版出前一丁,兩面色係唔同色 (細心啲睇吖)

,很有禮貌,同客人會有眼神交流
,同佢講野,感覺被尊重
,例如點的牛肉到了,個人覺得很肥,唔想浪費,所以同佢講唔要,唔洗俾返我。我去完洗手間,枱上面出現左兩碟牛,牛肉係超瘦,得一條肥邊,牛味好出好香。仲有我剛了韓國辛辣面,佢很誠懇咁同我講未返貨,不如試下出前一丁吖,係日本版,兩面色係唔同的。。。比起第二個,一定話韓面無矖啊,就咁就算。 這只是其中兩個例子,佢同人講野多數會彎低腰的,態度很好,呢家很難得的

最後有甜品,就係❤❤雪糕❤❤👍,呢度好特別,雖然唔係大牌的韓國雪糕,但好好味,朱古力皮超薄又淳香,裏面包住雲尼拿雪糕,冰點與奶點剛好,size唔大,可以食多兩粒

食物都很新鮮同選擇多, 啲食材又可以自己拎,連生果都切得有誠意,俾個~讚~佢!
2016-12-17