2019-06-22 218 views
今晚喺旺角搵食,忽然想打邊爐,上網見到呢間陸陸雞煲評價唔錯。去到白布街好易就搵到呢到,一入到就見到別有心思既裝修!我相信係搵咗人親手畫畫上牆!侍應亦好有禮貌帶我地入位,可能時間尚早,七點左右,全鋪都只係得我地一枱,我同朋友就嗌咗海鮮拼盤套餐。好快,雞煲就上咗枱。侍應好有心咁同我地講,要等多一陣,等水滾後會再幫我地撈,叫我地混醬先。當然啦,不論雞煲同邊爐,最緊要都係啲混醬吖嘛!呢到啲醬既質素都唔錯。過咗一陣,水滾,侍應就過咗嚟幫我地撈雞,然後叫我地慢慢食。當然我就急不及待試下啲雞啦,啲雞jl算多肉,同埋好滑!唔會好似一般au雞煲,有好多連勁大舊骨又冇咩肉。而且啲雞超入味,嗌咗bb辣既都唔算太辣!好味!食完雞,有三四成飽喇,就叫侍應上邊爐。本身我預計佢會直接落龍蝦湯落雞煲到,點知佢地收咗個雞煲,過咗陣就上咗一盤新既龍蝦湯。我望到入面仲有成隻全龍蝦嫁!侍應仲讚我地識嗌呀,有全隻龍蝦做湯嫁!我就順便叫咗一瓶竹蔗茅根水下下火!之後就陸續上咗海鮮拼盤,肉,丸同菜。本身都算大食既我,食完海鮮果輪已經有八成飽。因為佢又有鮑魚,聖子,大蜆等等。丸就有好入味既牛丸,魚皮餃果啲,食到呢到我已經頂哂肚。煮多少

之後就陸續上咗海鮮拼盤,肉,丸同菜。本身都算大食既我,食完海鮮果輪已經有八成飽。因為佢又有鮑魚,聖子,大蜆等等。丸就有好入味既牛丸,魚皮餃果啲,食到呢到我已經頂哂肚。煮多少少菜就宣佈今日夠皮!超滿足呀!
海鮮拼盤
龍蝦湯
2019-06-05
$340 (Dinner)
海鮮拼盤
龍蝦湯