2020-08-07
屋企人好鍾意食龍蝦,喺未有限聚令前帶佢地試黎自美國既Red Lobster,當日近乎full house,我地訂左位所以獲安排坐樓上,比較闊落舒適,呢度除左龍蝦外都有其他海鮮、pasta同pizza。 🍽芝士鬆餅入座前店員已將鬆餅已擺喺枱上,雖然佢只係免費嘅前菜,但唔好睇少佢,差不多枱枱都會refill,鬆餅外脆內鬆化,牛油同芝士味平分秋色,我食嗰陣係微暖,如果新鮮出爐應該更好食。🍽夏威夷椰子蝦炸粉加左椰絲,啲蝦炸到酥脆,面頭有菠蘿同紅椒粒,配充滿椰香嘅Piña colada醬,好食不過呢啲熱氣野淺嚐就好。🍽夏威夷吞拿魚塔個塔由蠶豆、醬油醃吞拿魚桶芒果粒砌成,三樣食材嘅味道同口感都好鮮明,賣相唔錯,配幾片無咩味嘅薄脆,我唔鍾意食生野所以唔評論魚生啦。🍽美式蒸活龍蝦(兩磅)龍蝦原隻上,畀客人影完相再由店員拆殼,我地嗰隻僅僅熟所以好黐肉,見店員都拆得好辛苦,淨係呢個服務都值回票價。龍蝦係北美貨,鮮甜多汁,都算彈牙,配熱牛油醬好夾,望返啲相好掛住喺歐洲旅行餐餐食海鮮嘅日子。🍽蟹肉鮮蝦扁意粉意粉好大份,仲配湯或沙律,係飽肚之選。是日例湯係南瓜湯,香料味太勁,我地飲左少少就放棄。個意粉普普通通,
🍽芝士鬆餅
🍽夏威夷椰子蝦
🍽夏威夷吞拿魚塔
🍽美式蒸活龍蝦(兩磅)
🍽蟹肉鮮蝦扁意粉
意粉好大份,仲配湯或沙律,係飽肚之選。是日例湯係南瓜湯,香料味太勁,我地飲左少少就放棄。個意粉普普通通,配料有烤南瓜、鼠尾草同果仁,鮮蝦爽口,個汁油左啲。
🍽松露、芝士、蘑菇手工薄餅
餅底較薄,口感似餅乾,toppings都唔少,食到松露味,但整體比較乾同單調,可skip。
🍽烤焗冰島比目魚
即叫即焗所以都等得比較耐,上枱見到個份量真係嚇親,足足28安士好抵食,四人分享都有啲勉強,比目魚皮脆肉滑唔腥,近尾嘅位置都幾多骨啲要小心啲食。
整體黎講海鮮質素唔錯,夠新鮮仲要無收加一,員工態度都好好,會成日check有咩未上枱,龍蝦迷可以一戰。