2021-08-11 4199 views
年紀大quota有限,平時食蛋卷,我多數都只係食德成號。唔係話唔想試新野,但係一試新牌子新口味,一買就買一盒,返嚟唔啱,就會成盒掉咗喺度,做隻大嘥鬼。今次如果唔係Mcdull朋友介紹,我都唔會試,但試落嗰味又幾對版。「龍記蛋卷」$80細罐400克佢門市喺屯門新墟嘅巴倫紐戲院購物中心G59鋪,但又周不時會去唔同地方擺攤位。我第一啖食龍記蛋卷,咬左大概1/3條,咬斷之後,蛋卷鬆開到填滿晒我成個口,好實在嘅感覺。之後睇到佢條蛋卷原來有好多層,比起德成號起碼多一倍。據官網講,蛋卷係有三圈半,口感滿分。味道方面,蛋味係有,但我就覺得甜咗少少,但係Mcdull 同McQueen就覺得啱啱好。各人口味都唔同。唔使千里迢迢/排晒長龍就可以買到咁嘅質素嘅蛋卷,值得翻兜同晒Quota。而聽講佢嘅蛋卷仲有咖啡味,而咖啡味仲好似係冇咁甜,咁我下次就會買盒咖啡味嘅試吓喇。Mcmug綜合評分:8/10口感一流,值得一試。Mcdull 綜合評分:8/10 幾鬆脆,手工製作不容易呀

「龍記蛋卷」$80細罐400克

Mcmug綜合評分:8/10口感一流,值得一試。
Mcdull 綜合評分:8/10 幾鬆脆,手工製作不容易呀
TakeAway