2018-02-19 884 views
今日初三同女朋友去左黃埔個邊行商場跟住順便搵飯食醫肚。因為仲係新年假,唔多餐廳營業,但我地好好彩搵到龍門冰室食晚飯。冰室內面人頭湧湧,店員都忙過不停。我地叫左咸牛肉芝士玉子燒套餐配炸蝦和撈丁 (HKD 55)同埋牛油帶子意粉 (HKD 72) 。另外我們再加多一個時菜(HKD 12),有西蘭花同生菜,我地就要左生菜 。先黎既係玉子燒套餐,我同女友都非常驚喜,因為賣相唔錯同分量係非常大。 玉子燒非常嫩滑,而且內涵十足 有勁多咸牛肉同埋芝士在內, 口感同味道唔錯。炸蝦有3隻,炸得幾爽口,唔油膩。 撈丁係我既至愛,同玉子燒非常配襯。另外,仲有沙律菜伴住,健康得黎,又可以點綴下個餐。至於個意粉,蒜蓉味香濃,作為蒜蓉控既我都感到滿足。帶子有好多隻,而且都唔細架。仲有沙律菜,洋蔥同埋沙律,非常健康。個生菜幾新鮮,點埋佢地既秘製醬汁,味道唔錯。至於餐飲就叫熱檸蜜同熱檸水,味道不過不失。

。 玉子燒非常嫩滑,而且內涵十足
。 撈丁係我既至愛,同玉子燒非常配襯
。另外,仲有沙律菜伴住,健康得黎,又可以點綴下個餐。

咸牛肉芝士玉子燒套餐配炸蝦和撈丁

至於個意粉,蒜蓉味香濃,作為蒜蓉控既我都感到滿足
。帶子有好多隻,而且都唔細架
。仲有沙律菜,洋蔥同埋沙律,非常健康。

牛油帶子意粉

個生菜幾新鮮,點埋佢地既秘製醬汁,味道唔錯

油菜

至於餐飲就叫熱檸蜜同熱檸水,味道不過不失。

2018-02-18
$80 (Dinner)
咸牛肉芝士玉子燒套餐配炸蝦和撈丁
牛油帶子意粉