2005-09-26
20050925 8.30pm晚飯在灣仔, 我suggest 不如去龍門試個傳說中好好味o既叉燒. 男友無異議.2人order-* 叉燒(例), 自動自覺上半肥瘦, 一讚. 份量大, 二讚. 不過, 我依然覺得再興係好食o的, 男友就投利苑一票. 所以, 呢個傳說中o既靚叉王, um....我覺得麻麻地lor, 汁甜但唔會over, 不過o的肉又係多"鞋"位, 又唔係唔好食o既. 但又未去到勁好食o既地步lor.* 蒜蓉炒菜心- 無鑊氣兼且唔夠熱, 同埋勁出水.* 美極爆海生蝦- first of all, 肯定佢唔係海蝦, 我唔mind 食河蝦但係唔好呃我唔該! 同埋超細隻. 蝦先爆再用美極炒, 個汁係幾惹味. 但係咁細隻蝦用o黎油爆就有個弊病, 就係o的蝦肉會好實.* 靚仔x 2* 甜品- 紫糯米糖水x 2, 送o既. 反而幾好食wor.服務OK. 唔叫好又唔叫差lor.環境衛生舊式酒樓o黎講佢都算幾差. 有一股異味. (o拿! 我響蓮香樓從來無聞到呢o的味~) 不過就o黎摺埋, 原諒佢啦. 而且都叫做襯佢摺前終於試到一次啦~埋單$180, 比我想像中貴.
2人order-
* 蒜蓉炒菜心- 無鑊氣兼且唔夠熱, 同埋勁出水.
* 靚仔x 2
服務OK. 唔叫好又唔叫差lor.
埋單$180, 比我想像中貴.