呢日陪家中既女皇大人睇完中醫之後就去咗附近商場嘅上海餐店食飯😊😊呢度中午有套餐, 平均都係六、七十蚊,視乎主食要邊款~~套餐包左兩款涼菜、一份主食同飲品,仲可以以優惠價加醒點心/甜品呢日既涼菜係涼拌大豆芽同粉皮:)我地跟套餐加配左20蚊既小籠包同芝士肉鬆粟米手卷!兩款點心既味道都唔錯,特别係個手卷好足料,有好多香甜既粟米粒係入面架!!!跟住我仲單點左呢個“小龍蝦湯包”HKd$42+10%~呢個根本就係灌湯小籠包既放大版!!!直頭可以用吸管吸出當中既上湯架😍😍仲有不少小龍蝦肉係入面添 😆😆而主食方面,我地就分別要左“椒鹽排骨”HKd$68+10%同“砂鍋紅燒粉皮小黃魚鍋”HKd$78+10%,兩款主菜都好惹味我地仲將其中一碗白飯加5蚊改為咸肉菜飯添😋😋當日我跟餐要左呢枝雪梨茶,甜甜地都幾好飲!最後仲要左一份“香芋鍋餅”HKd$56+10%做甜品~熱烘烘既香脆鍋餅配上冰滑既雪糕,兩者強列既對比又係另一種味道既刺激

呢度中午有套餐, 平均都係六、七十蚊,視乎主食要邊款~~

呢日既涼菜係涼拌大豆芽同粉皮:)

我地跟套餐加配左20蚊既小籠包同芝士肉鬆粟米手卷!

跟住我仲單點左呢個“小龍蝦湯包”HKd$42+10%~

呢個根本就係灌湯小籠包既放大版!!!
直頭可以用吸管吸出當中既上湯架😍😍

仲有不少小龍蝦肉係入面添 😆😆

我地仲將其中一碗白飯加5蚊改為咸肉菜飯添😋😋

當日我跟餐要左呢枝雪梨茶,甜甜地都幾好飲!
最後仲要左一份“香芋鍋餅”HKd$56+10%做甜品~