2018-10-15 58 views
黎親銅鑼灣都好頭痕究竟食乜好。唔係因為佢無啖好食,而係太多好野食而唔識揀。今日誤打唔撞黎到呢間龍城冰室,一間有裝修得黎唔貴又好食既茶記。話明冰室,食物都五花百門,有中有西任我揀。見隔黎枱叫左個鐵板套餐都唔錯,我又跟風叫左個照燒鰻魚豬扒配配燒汁試下。首先令我眼前一亮既係呢個白湯,伙記本來好簡單咁問飲紅湯定白湯,本來諗住係普通既罐頭湯求其是旦啦,點知一d都唔隨便。除左濃濃既忌廉蘑菇湯之外,仲有加左黑松露粉粒,個湯唔開水已經out of expected啦,仲要加埋truffle,絕對值得一讚!個扒餐方面。未食已經比大大塊既鰻魚吸引住,鰻魚,燒豬扒加焗薯既配撘,絕對夠哂飽肚。鰻魚燒得夠乾身,豬扒加上日式燒汁,別有一番風味,refresh得黎又唔會覺得膩。雖然焗薯只有簡單既沙律醬點綴,但係一啖豬扒一啖薯底下,味道已經十分足夠。整個扒餐足料又好味,十分抵食!!最後,叫左一杯鮮檸熱情果梳打嘆下,本身都無話點期待,但估唔到好飲都咁誇張,可能係扒餐比較重口味,梳打加酸酸味味既熱情果令人精神為之一振,大滿足呀!!!
黎親銅鑼灣都好頭痕究竟食乜好。

話明冰室,食物都五花百門,有中有西任我揀。

整個扒餐足料又好味,十分抵食!!