2023-09-09
TMK係香港有3間分店,分別喺上環、灣仔同埋鰂魚涌,都係食啲創意日本菜。餐廳嘅style都係跟返佢個名嚟裝修嘅,呢間叫得Punk & Rolls 就緊係punk style啦。睇我啲相都會見到個燈光顏色都係粉粉地紫紫地,整體嘅感覺就係好eclectic and fun。我今次係黎試佢個Mohawk Menu $348/pp。呢個Menu都係由chef話事既,有咩唔食可以預先講俾佢哋聽。講真嘢食方面又幾好味wor,尤其係佢啲卷物配搭真係幾特別。加入咗墨西哥嘅特色,個手卷入邊有salsa又有guacamole。連用餃子皮同curry mayo黎做tostada都俾佢諗到👍🏻但我當晚既最愛都係kimchi salad同Korean karage。呢2個一齊食真係夾到不得了,沙律清新,炸雞外脆內嫩!😋 當晚真係安排咗好多嘢食,臨尾嗰侍應仲要問我哋夠唔夠飽😂飽到不得了啦,抵食!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨Edamame ✨Beef Tataki✨Okonomiyaki✨TMK Kimchi Salad✨The Korean Karage✨Spicy California Temaki✨Meltin’
我今次係黎試佢個Mohawk Menu $348/pp。
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨Chicken-Ta-Da
✨Chocomonaka
🍹Katana
🍹Kyoto Mule
🍶Free Sake Cup for everyone!
(呢個係餐廳送既,每人都會有。Cheers!)