2022-07-13
佐敦好味日式鐵板燒繼上次食完鐵板燒之後,有朋友介紹我食呢間,話就嚟裝修,喺裝修前快啲食下,如果唔係唔知等到幾時先有得食,除咗可以欣賞師傅職場製作嘅煮食畫面之外,仲可以食到高級美味新鮮食材😍小店地方較細,平日晚上都好多人,滿座,記得提早預約,提供青檸水,另收加一服務費~法式煎鵝肝配時令水果 $368鵝肝配淮山餅和超開胃嘅自家製紅酒雪梨,上面仲有啲爆珠解膩。2件入口即化的肥美香煎厚必鵝肝配黑醋汁,鵝肝油曬出嚟,邪惡必食火焰海膽甲羅燒 $298吸睛,超足料,勁多蟹膏,配埋鮮甜海膽、蟹肉碎、爽甜洋蔥、三文魚籽等,撈埋一齊食更加滋味,我自己鍾意陪埋野菜一齊食十八層海膽(一人前)omakase $1388OpenRice訂座有8折😋+$150換購生猛龍蝦🦞套餐包埋18層海膽杯($368)超多鮮甜海膽,撈埋吞拿魚茸、蟹子、爽口明太子沙律等等一齊食前菜:薯蓉沙律 、日本滑豆腐、甜甜的玉子燒龍蝦頭既膏炒龍蝦肉,鮮味十足,蝦肉啱啱好熟,鮮嫩多汁得來爽口火炙海膽醬芝士仲有版,好香口,另類味道西京醬煮銀鱈魚🐟甜甜的西京將配上亂畫銀雪魚,未識過咁好食嘅魚🤣鐵板鰻魚好似食緊零食咁,脆波波,而且淋上香燒鰻魚醬汁,好
法式煎鵝肝配時令水果 $368
火焰海膽甲羅燒 $298
十八層海膽(一人前)omakase $1388
超多鮮甜海膽,撈埋吞拿魚茸、蟹子、爽口明太子沙律等等一齊食
前菜:薯蓉沙律 、日本滑豆腐、甜甜的玉子燒
火炙海膽醬芝士仲有版,好香口,另類味道
西京醬煮銀鱈魚🐟
甜甜的西京將配上亂畫銀雪魚,未識過咁好食嘅魚🤣
鐵板鰻魚
好似食緊零食咁,脆波波,而且淋上香燒鰻魚醬汁,好味
2人份量燒野菜
有蓮藕、日本甜番薯夾棉花糖、車厘茄、蘆筍、燒南瓜🎃等
威士忌A5和牛 配海膽豉油 多士
足料a5和牛薄切,牛味超級濃郁,肉嫩多汁,食過返尋味
最後飲埋個海鮮湯,好香醇,花膠嫩滑彈牙,正
服務質素:8/10
環境舒適度:7/10