2019-01-31
今晚同另一半玩過AIA後,另一半一早找來這間專食龍蝦的。一聽都知唔會平得去邊啦。見過食評知道必食之選。龍蝦酥,以極速上菜,同蘿蔔絲酥相似,只是轉做龍蝦肉。而且微溫。飽滿龍蝦肉,蝦肉一點都唔爽,不過整體鬆化,調味偏淡,雖然碟上有龍蝦頭尾,但都感覺不足一隻龍蝦肉。(約兩件龍蝦酥有一隻龍蝦肉)再加上溫度。。。所以有點失望。。。一樣快速上菜的龍蝦麵,比龍蝦酥熱點點,龍蝦肉爽,湯底有龍蝦味,但個麵就一般,而且配菜有點格格不入。原本就此結帳走人,但隔離枱傳來陣陣香氣,另另一半十分想加料,所以。。。今次有個正常的食物溫度了,避風塘十分足料,香氣十足,微辣,終於為這度龍蝦餐爭回點分數。話明龍蝦,當然唔會平,兩個人三度菜連加一收九百幾,性價比低,而且食物溫度是失分重點,調味一般,更加唔好問我飽唔飽,相信唔會再光顧。店內環境中式,清潔,枱細,幽靜。最後值得一講是這個竹簡茶水單是比較有特色的。
見過食評知道必食之選。
店內環境中式,清潔,枱細,幽靜。
最後值得一講是這個竹簡茶水單是比較有特色的。