2020-03-10 1891 views
講開炸雞,我同朋友就由快餐店升Lv到去食韓式炸雞。佢之前都食過呢間幾次,口評唔錯。而我食過幾間過江龍,呢間來自星星的就未試過,係朋友推薦下試。下午黎到成個場得兩枱。一可能係疫情影響,二可能冇午餐set,太貴。炸雞冇半份買,連半半炸雞都只得一個組合。我同朋友兩個人叫咗招牌芝士炸雞同小食Mozzarella cheese sticks。Mozzarella cheese sticks有5條。芝士條表面已經有好多芝士粉,一咬開,入面裝滿Mozzarella。港女最愛嘅拉絲。表面嘅芝士粉太濃,相對Mozzarella 冇咩味。熱辣辣芝士炸雞濃重登場,好燙手。薄薄嘅炸粉包住炸雞,第一口咬落去好脆,肉質保持嫩滑。有一個小插曲係我朋友第一舊雞未熟,不過其他都冇問題。每一舊炸雞面頭都有層芝士粉,同芝士條嘅芝士粉差唔多,只係多咗少少辣味。炸雞味道全部來自佢個炸粉同面頭嘅調味粉,味道未算特別出色,因為食到一半就覺得調味太重,有啲咸。芝士炸雞附送一個醬,味道似乳酪。食到中途食得厭就點下醬食,又係另外一種風味,而且增加濕潤感。

Mozzarella  Cheese  sticks
Mozzarella 冇咩味。
芝士炸雞

芝士炸雞

2020-03-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)