2021-02-17
南豐紗廠真係有好多打卡靚靚cafe 想嚟呢間用黑白色為主嘅好耐😎除咗tea set 佢其他主食甜品都好精緻🥰tea set有兩款 黑係for男仔 白係for女仔😝我兩款都想試所以就散嗌咗😌.Labels High Tea Set🍵 $198/1兩款嘅鹹點係一樣嘅:堅果油醋沙律 幾開胃 仲有啲杏仁,南瓜籽, 松子仁🥗蟹肉酥皮塔 撻皮好鬆化夠酥脆 仲好重牛油香🧈蟹肉餡都好多 仲撈左啲沙律醬 唔錯🦀不過雖然細細件 但係都有少少溜🤏🏻幾鍾意兩個包點 兩款個包都烘到脆卜卜❤️蕃茄水牛芝士竹炭小法包🥖有好多芝士喺面😍黑芝麻鷹嘴豆泥牛油果小吐司幾特別🥑牛油果熟度啱啱好 食落口感好creamy 鋪滿晒成個面🤩最特別係佢下面仲有黑芝麻鷹嘴豆泥 令成個口感同味道都豐富咗🤤因為朋友唔食包 所以我一次過食晒四舊 但係都唔會話好多😎.Les Hommes👦🏻甜點有:Tiramisu,香橙朱古力撻,朱古力雲石芝士蛋糕,經典葡撻,朱古力夾心鬆餅🍫Les Femmes👧🏻呢款就有:焦糖布甸杯,青柑慕絲撻,檸檬芝士蛋糕,經典葡撻,紅莓夾心鬆餅🍋.男嘅主要係朱古力為主 女嘅味道就比較酸酸甜甜清新啲😚tiramisu個mas
Labels High Tea Set🍵 $198/1
Les Hommes👦🏻
Les Femmes👧🏻
男嘅主要係朱古力為主 女嘅味道就比較酸酸甜甜清新啲😚
tiramisu個mascarpone cheese好滑 中間層手指餅索晒咖啡味 但係唔會太淋☕️
個焦糖布甸勁滑 仲好香蛋味🍮
兩款撻嘅撻皮都好脆 甜甜地😛香橙朱古力嗰款口感有啲似食緊生朱古力 但係淡淡嘅橙香味🍊青柑嗰款真係幾酸 好開胃🧡
兩款芝士蛋糕都係mousse嘅質地 好軟身幼滑 芝士味都幾濃 但又唔會cover咗朱古力同檸檬味🥰不過就偏甜咗啲🙈
經典葡撻酥皮幾鬆化牛油味都重 內餡都幾滑 但係口感唔係平時嗰種布甸嘅質感 似吉士醬🧈
兩款鬆餅個外層都好crispy 仲有流心🤤朱古力嗰個好濃可可味 仲有好多朱古力粒粒 紅莓嗰款就係牛油味 中間有啲紅莓果醬😋
熱情果伯爵茶配雜果冰🧊
熱情果味唔係太出🤔不過啲雜果冰幾得意 係用粒冰包住士多啤梨同埋柑🍓🍊底仲有啲藍莓🫐
蘋果茶🍎
呢杯就麻麻 就算用熱水浸咗好耐 個蘋果味都唔係好出😢