2021-06-18
之前去過旺角分店 上環呢間環境幾靚 坐得好舒服😌佢係行木系風格 好簡調嘅感覺🪵.📌24小時浸煮鮮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯 $120豚肉口感算係嫩滑 但個肉味唔係好出 唔知食緊咩肉🤣肉嘅份量少左啲 得3塊🥲飯嘅份量就夠嘅😝呢間嘅鰹魚湯嘅味濃啲 但飯就淋過旺角分店🤫.📌黑朱古力麻糬班戟 $85朱古力幾濃唔會話太甜太苦🍫麻糬就同之前差唔多😛雪糕係雲尼拿味 Topping就有燕麥,香蕉同朱古力醬😎我覺得個份量比旺角少啲啲👀朋友唔太鍾意食朱古力 但都覺得呢個幾好味😋.📌宇治抹茶豆乳拿鐵配北海道牛奶雪糕 $48抹茶味好濃 好重回甘味 所以店員suggest將個雪糕撈埋黎飲🍵雪糕同pancake一樣😆但因為抹茶味比較濃 所以唔太飲得出個奶味🥛.📌皇室伯爵茶 $38個茶嘅濃度係可以自己調教🤩因為可以自己拎個茶包出黎🤓飲落好香醇嘅茶味💓
📌24小時浸煮鮮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯 $120
📌黑朱古力麻糬班戟 $85