𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗬𝗮 🐮𝟮𝟬𝟮𝟮年第一餐燒肉🤗 亦都係近依幾個月食過最好食嘅燒肉🤤🤤🤤 禁左晚市堂食,唯有𝘄𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵去食🤣🤣 估唔到星期日下午一點嘅尖沙咀會咁少人🥲 雖然訂咗枱,但餐廳人流唔多🙂 最適合靜靜地食餐飯😋食肉者𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗘𝗮𝘁𝗲𝗿 🥩- 雖然𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘀𝗲𝘁好吸引,但黎𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗬𝗮 當然要嗌個燒肉𝘀𝗲𝘁🤗 有牛舌、牛肩、西冷、牛三角。最深刻印象就係牛舌👅、牛肩🥰 每種口都好好食😋 店員仲會細心介紹食嘅先後次序,由牛舌開始🤩,所有肉都超𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆‼️食起嚟好滿足🥰𝗔𝟱和牛鵝肝三文治 “𝗛𝗟𝗝” 𝗔𝟱 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗦𝗮𝗻𝗱𝗼 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀 🥪- 呢個菜式有晒我最鍾意嘅嘢😋 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗺 𝗿𝗮𝗿𝗲和牛、流心鵝肝,仲有重牛油多士🥪🤩🤩🤩 多士脆卜卜,有好香濃嘅牛油味🧈,和牛輕輕炸過,鵝肝煎得啱啱好,超多汁流出來🤩 用手食大滿足‼️‼️枱上仲有乾濕紙巾俾大家使用☺️ 回味中😋😋😋和牛肉眼蓋海膽串 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗨𝗻𝗶 𝗦𝗸𝗲𝘄𝗲𝗿𝘀 🍢🍡- 超嫩和牛夾住厚厚的海膽☺️睇相都知道好吸引❣️和牛肉眼上面有少少黑椒同柚子鹽,反而覺得有少少搶咗海膽嘅鮮味。呢個和牛冇燒過冇
𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗬𝗮 🐮

食肉者𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗘𝗮𝘁𝗲𝗿 🥩

和牛肉眼蓋海膽串 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗨𝗻𝗶 𝗦𝗸𝗲𝘄𝗲𝗿𝘀 🍢🍡
- 超嫩和牛夾住厚厚的海膽☺️睇相都知道好吸引❣️和牛肉眼上面有少少黑椒同柚子鹽,反而覺得有少少搶咗海膽嘅鮮味。呢個和牛冇燒過冇咁重肉味,不過真係超嫩😋😋😋

𝗔𝟱和牛肩胛肉海膽丼 𝗔𝟱 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗞𝗮𝘁𝗮𝗿𝗼-𝘀𝘂 𝗗𝗼𝗻 🍚🍱
- 超級有驚喜嘅和牛海膽丼❣️而且最有驚喜係個飯🍚‼️無錯,你冇睇錯,喺個飯🍚🤩🤩🤩 第一次食丼飯食到呢種好有咬口嘅日本米,超級有咬口嘅粒粒米❗️再襯埋個醬汁真係好正🥰 上面嘅和牛肩胛同海膽當然冇得輸☺️ 個和牛𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆到⋯個海膽新鮮到⋯⋯❗️🥰🤩🤩🤩不能用言語來形容🤣🤣 海膽夾埋個和牛一齊食都冇咁膩✅

總括來講呢餐真係十分十分十分之滿意💯‼️‼️ 可以俾到𝟭𝟬𝟬分❣️餐廳職員服務亦都十分好,會視乎你食嘅速度而上菜,所有菜式逐樣逐樣慢慢上。食完整體亦都冇咩燒肉味,證明抽氣唔錯。一定會再黎🥰❣️
  • 和牛鵝肝三文治
  • 食肉者