2023-01-12
#20230106 💛📍 越南屋 大埔南盛街1號地舖——————————————————————————#自選撈檬 #香茅豬扒 $54💭配料有青瓜蘿蔔絲果啲,都好足料,食檬粉🐷成日都覺得咁個碗落啲汁落去,食到尾就會好酸好咸,所以通常都會夾開食,好多檬粉都會一大舊好難夾,呢個又唔會,相對尼講易啲夾散,豬扒唔算好淋🐖不過都唔係好柴口.#越式春卷 #4條 $58💭春卷入面有啲雲耳令到唔會好粉,爽爽地有啲野咬下,個皮唔會炸到好油,包住生菜食再中和啲🥬點埋啲汁酸酸就prefect👍🏼不過🐷略嫌啲生菜唔夠大塊,唔可以完全包晒條春卷.#越式蝦餅 #全份 $64💭不過不失,金黃色睇落好靚,蝦膠食落彈牙,雖然無炸到漲卜卜咁,但入面又唔會空心甩皮既,其實唔睇價錢就無野挑剔😂只係睇左知道$64一份就覺得⋯⋯唔係咁抵咁😅.#馬拉盞炒時蔬 #通菜 $56💭全晚🐷覺得最唔抵係呢個通菜,$56無估到份量咁少,味道無伏既,食落正正常常,但唔係話特別好食,純粹覺得無對得起呢個價錢🙈.#椰青 $32💭椰青水飲落清甜,🐷飲椰青好鐘意刮埋入面啲肉尼食,順便當埋甜品😬不過呢個好老,啲肉硬到刮唔到,無得食😕.#大埔美食 #大埔黃
📍 越南屋
大埔南盛街1號地舖