2023-01-13
#20221231 💛📍 Homeland @homeland.kitchen 大埔東昌街2號地舖 🍽荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-110號舖——————————————————————————#烏克蘭獵人牛面頰燉飯 $148💭唔知烏克蘭獵人係咩配方🇺🇦個汁酸酸地幾幾胃,平時食呢啲好驚個汁好膩,呢個就唔會,啲牛面頰好淋🐄不過唔係有好多粒🙈.#牛油果煙三文魚闊條麵 $148💭呢間舖其中一個主打賣點就係手工意粉,好彈牙,證明係新鮮製造😎煙三文魚同牛油果份量都幾多🥑擺盤有啲醃蘿蔔襯埋食酸酸地幾清新🌱.#脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬 $68💭本身想叫#秘製醬料酥炸雞翼 ,可惜無晒,個松露蛋黃醬正正常常,係預計之中既味道,其實個薯條本身已經有調味🍟唔點醬食食下就會覺得咸,🐷諗個醬係中和作用.#蒜香辣椒炒活蜆 $98💭啲蜆好大隻,又幾多隻bor,見到勁吸引🤩不過個辣真係太勁喇🌶️辣到成碟野除左辣就咩都食唔到,連蜆既味道都遮晒.#招牌明太子海鮮薄餅 $118💭呢個pizza有驚喜好得意🍕個餅底唔係平時果啲厚批薄批咁,係用左好似墨西哥卷果隻皮做餅底🌮️唔驚食完飽到試唔到其他野😬啲明太子海鮮好和風
📍 Homeland @homeland.kitchen
#牛油果煙三文魚闊條麵 $148
#脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬 $68
#蒜香辣椒炒活蜆 $98
#招牌明太子海鮮薄餅 $118
💭呢個pizza有驚喜好得意🍕個餅底唔係平時果啲厚批薄批咁,係用左好似墨西哥卷果隻皮做餅底🌮️唔驚食完飽到試唔到其他野😬啲明太子海鮮好和風feel,好足料👍🏼
#忌廉藍莓白雲蛋糕 $68
#海鹽焦糖芝士餅 $68
💭芝士蛋糕唔錯,餅底實淨,不過焦糖味好重,唔係太食得出海鹽味🧂藍莓蛋糕唔會好多cream,藍莓酸酸地好解膩🫐
#大埔美食 #大埔黃店 #荃灣美食 #荃灣黃店 #🐷_食