2023-02-07
📍After You Dessert Cafe 地址: 銅鑼灣登龍街52號景隆商業大廈地舖✐☡✐☡✐☡✐過江龍人氣店☡✐☡✐☡✐☡✐☡🤰🏻知道After you既熱潮一直持續左好耐,聽講之前每日晏晝都大排長龍,所以都無乜動力要去食🫣前排襯行完龍脊之後,咁啱時間尚早,熱潮又減退左啲,一於決左同朋友試試佢,當日2點幾好好彩即刻就可以入座¯֊¯⋆꙳ lucky~✨偷偷地咁講聲: 小編其實未去過泰國🥹wuwuwu所以都未食過泰國既版本•芒果糯米飯刨冰🥭🍧 ($148):當時係呢款同泰奶刨冰之間猶豫,見到佢係openrice既評價overall好啲就叫左🤣刨冰既質地做得超級順滑,完全食唔到碎冰既口感😳中間收埋左啲芒果同糯米飯,食完真係有飽肚感😮💨冰底本身唔太夠芒果味,但係加埋芒果淋醬就可以彌補翻👌🏻面頭都鋪滿左椰醬,整體食落都做到芒果糯米飯既效果🤭可惜係價錢比同區既其他刨冰店有啲黎得進取🤤: 8.1/10•鹹蛋黃蜂蜜吐司🍯🍞 ($128):呢款甜品係香港限定的⸝ဗီူ⸜⸝ဗီူ⸜食完第一啖之後我同朋友都忍唔住驚嘆左一下😹我地食完都好中意💛多士本身整得好鬆軟,個邊仲有少少脆身,而且影完相之後仲keep到
地址: 銅鑼灣登龍街52號景隆商業大廈地舖
✐☡✐☡✐☡✐過江龍人氣店☡✐☡✐☡✐☡✐☡🤰🏻
•芒果糯米飯刨冰🥭🍧 ($148):
🤤: 8.1/10
•鹹蛋黃蜂蜜吐司🍯🍞 ($128):
呢款甜品係香港限定的⸝ဗီူ⸜⸝ဗီူ⸜食完第一啖之後我同朋友都忍唔住驚嘆左一下😹我地食完都好中意💛多士本身整得好鬆軟,個邊仲有少少脆身,而且影完相之後仲keep到暖暖地🤤大量既鹹蛋黃碎加鹹蛋醬令整體既味道好豐富,配料仲有2球雪糕同cream(份量都幾闊綽),鹹甜交雜既味道真係好正🥹但係食多幾舊係會覺得幾膩,3個人share都ok👌🏻
🤤: 8.9/10