2023-09-27 79 views
#20230925 📝📍 好煮意 上水馬會道180號地舖 🍽️沙田沙角邨沙角街市地下S-SK3號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#招牌藥膳醉雞麵 #米粉 $55💭 個湯底好重紅棗味,感覺好補,冬天食一流👍🏼飲落好甜,但唔係加糖果隻假甜,一路食會令人想係咁飲,食完真係差唔多飲晒個湯咁滯,特別想讚個米粉唔係一早煮定,食到爽口既質感,🐽勁鐘意😍雞件都唔少,點個辣椒豉油食都幾惹味🐔.#日式微辣胡麻凍撈麵 #米線 $45💭 好少食撈米線幾特別,個米線又係做到爽彈口感超級加分💯除左雞絲,仲有啲蟹柳絲同青瓜絲🥒同個芝麻醬非常夾,不過個醬有少少辣,唔食得辣既朋友要小心🚨但如果食得的話會覺得幾過癮,店員姐姐都好貼心話如果醬唔夠可以再拎,實情係啲醬已經多到可以遮住個面😂.#青檸梳打 +$10#凍百香果茶 +$10💭 青檸梳打夠酸,天時暑熱入到去飲返杯即刻gur晒🤪個百香果茶入面有好多百香果粒,可以一路飲一路有野咬,唔係淨係得味咁簡單,唔算太甜亦係🐽鐘意既🥤.#上水美食 #🐷在上水 #沙田美食 #🐷在沙田 #🐷_食
#20230925 📝
📍 好煮意