2024-05-05 1351 views
#20240501 🤍📍 沙士亞印度餐廳 大埔運頭角里6號美楓大廈地下A&B號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#薄脆💭 呢間野曾經係廣福道開左好多年,依家開左係間bar 入面感覺都幾得意😬每枱叫完野食都會比兜小食過下口癮,就咁食會覺得偏咸,所以要點佢跟果兜青色既醬,醬會有啲辣,食落係啲青椒既味,但可以中和到個薄脆既咸,易入口啲🫑.#DinnerSet #羊肉 #腰果香汁 $108💭 唔係好食得出腰果味,但憑佢杰身既程度應該係啲腰果blend爛晒,羊都有5舊以上,成兜野好重羊味,鐘意食羊既朋友應該會幾鐘意🐑.#咖喱雜菜 $88💭 聲稱係用九種蔬菜煮成,但眼見得三色豆🤔唯一幫佢諗到既解釋係溶晒落啲咖喱度,第一次食甜既咖喱,怕辣既朋友仔都有野食喇~. 🥢 #白飯 #蒜頭烤餅 $30💭 跟餐個飯係用平時係街食果啲白飯,唔係印度米有啲失望,咁樣好似同茶餐廳食啲咖喱飯咁🇮🇳烤餅反而幾抵食,食落好軟熟,而且食到真係烤出尼並唔係用爐煎,有陣蒜味就算唔點咖喱都好好味🧄.#大埔美食 #🐷在大埔 #🐷_食
#20240501 🤍
📍 沙士亞印度餐廳