2024-08-17
#20240811 🤍📍 築間幸福鍋物 @jhujianshabu_hk 旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#雪花豬肉鍋 #120g $140 🥢 #日式柴魚干貝清湯 +$12💭 呢度唔係幾個價錢揀一個任食果隻,而係有唔同肉唔同重量揀去取決個餐飯幾錢,揀左個最平既雪花豬,名符其實都真係幾多白色,一分錢一分貨無投訴啦,連湯底都揀左最平既,都係要加錢但可以撈到啲乾瑤柱,感覺有點高級,不過今晚主角其實唔係佢,睇埋落去自助區先吸睛😏. 🥢 #自助區 💭 性價比最高既係佢自助區有得無限拎豬肉滑、蝦滑同墨魚滑,真係第一次見,平時就算有得任食都要剔紙好似配給咁,呢度係放出尼任拎🦑另外丸同菜都係必須既,丸就正常唔算太特別,菜反而好台式估佢唔到,第一次見用苦瓜打邊爐,仲有啲紫色黃芽白、馬屎莧、菜心、小白菜都好多元化,食菜都可以好多選擇🥬. 🥢 #粉絲 💭 有飯、麵、粉絲或者蛋揀,今次揀左粉絲,連包裝一齊上枱,認得出係平時街市買到既龍口粉絲,煮兩下就可以撈起尼食,口感十分煙韌,打邊爐就咁食都一流👍🏼. 🥢 #冬瓜檸檬 🥢 #焦糖布蕾 💭 餐跟一杯野飲同一個甜品
📍 築間幸福鍋物 @jhujianshabu_hk
🥢 #自助區
🥢 #粉絲
🥢 #冬瓜檸檬
🥢 #焦糖布蕾
💭 餐跟一杯野飲同一個甜品,無得係咁出去拎,不過一杯廢水其實都夠飲,揀左冬瓜檸茶少冰,係得少甜有啲可惜😅驚喜竟然有個西式甜品,唔好以為燉蛋係熱,其實同奶凍一樣係凍既,賣相望落幾高級,有左蘋果、提子、薄荷葉,十分有誠意🍮
#旺角美食 #🐷在旺角 #🐷_食