2024-09-14
#20240911 📝📍 黑布小巷 @hakpo_alley 大角咀大全街58號地舖 🍽️荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#慢烤雞腿蛋吐司 $49💭 慢烤的確係慢烤,個大大塊既雞髀好嫩滑🍗流心蛋滑嘟嘟,咬穿左個蛋黃就成個包都充滿蛋汁🍳配埋酸酸甜甜既秘制醬汁同脆口既多士,4樣野各有各口感,簡單放埋一齊根本唔需要其他野已經好好味🥪.#芝士吞拿魚粟米蛋餅 $42💭 用左傳統既台式做法,入面滿滿既吞拿魚漲卜卜,咁多原先會以為好搶味,但上面有粟米同啲醬係度,蛋餅仲落左蔥花落去一齊煎,味道上有中和返,切開有6大舊,成舊放入口好滿足呀🌽.#紅燒台式牛肉湯麵 $68💭 呢碗麵望落平平無奇,上枱果陣仲覺得佢咩麵無,點知食左一啖有啲驚艷,麵質類似手工麵咁彈牙得尼又掛湯,然後個紅燒湯先係最正,有啲蕃茄酸味又帶少少辣,勁惹味🍅明知飲完會頸渴都忍唔住飲左好多,而且啲肉用左牛肋條,咬落十分淋,非常好味🐮. 🥢 #花枝丸配淮鹽 +$28💭 其實有其他小食都好吸引🤩見到有#黑有台式香腸 同#夜市蝦捲 都好似好正,奈何肚仔既位置有限,唔可以浪費食物既原則下忍痛揀左呢個,丸咬
📍 黑布小巷 @hakpo_alley
大角咀大全街58號地舖 🍽️
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#慢烤雞腿蛋吐司 $49
#芝士吞拿魚粟米蛋餅 $42
#紅燒台式牛肉湯麵 $68
🥢 #花枝丸配淮鹽 +$28
💭 其實有其他小食都好吸引🤩見到有#黑有台式香腸 同#夜市蝦捲 都好似好正,奈何肚仔既位置有限,唔可以浪費食物既原則下忍痛揀左呢個,丸咬落食到入面有魷魚,彈牙爽口,淮鹽唔算太多,食到尾都唔會好咸幾好🦑
🥢 #凍頂烏龍 +$12
🥢 #桂花雪梨羅漢果茶 #凍 +$15
💭 最平可以叫少糖既#冬瓜茶 ,其他都標榜無糖,烏龍茶正常,羅漢果同桂花雪梨一齊煲會多左種清甜,比起淨係得羅漢果陣藥材味相對易入口,用尼解渴一流🍐
#大角咀美食 #大角咀黃店 #🐷在大角咀 #荔枝角美食 #荔枝角黃店 #🐷在荔枝角 #🐷_食