2024-10-17
#20241016 📝📍 #良髀 @ssantooo 大埔太和翠樂街11號美豐花園地下1號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#炸雞髀 #BB辣 $32💭 炸雞髀通街都係,但要搵真係好食既就唔係咁易,上枱既時候望落平平無奇,食落就知非一般,個皮好鬆脆,炸既時候將本身雞皮既油逼左出尼,所以唔會食到成口油,入面雞髀肉滑得尼又juicy,縱然呢個價錢都覺得值🐔.#香辣肉碎炒腸粉 $34💭 有唔辣既豉油版本揀,但覺得辣辣地應該會比較惹味,但放入口先發現原來除左辣,佢仲用左甜醬去炒,所以食落甜甜辣辣咁幾得意,然後又有啲爽脆既芽菜增加左口感,令碟野豐富左好多~.#乾炒豬排公仔麵 $48💭 兩個人怕肚餓於是叫多左炒公仔麵食,但尼到就有啲後悔,因為份量確實有啲多😅味道都係惹味為主,真係覺得香港人好叻,可以將原本已經好好味既公仔麵再昇華左👍🏼.#無糖可樂 $10.#大埔美食 #🐷在大埔 #🐷_食 .#炸髀 #雞髀 #太和美食 #太和宵夜
📍 #良髀 @ssantooo
大埔太和翠樂街11號美豐花園地下1號舖