2024-12-10
#20241115 🤍📍 #我也愛你咖啡館 @cafejetaime2.tp 大埔安邦路12號大埔藝術中心地下G08號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#坎塔布里亞鯷魚柳披蕯 $188💭 唔好比佢個名fake到,雖然佢叫pizza,但唔係想像中既pizza咁樣😂佢個餅底其實係脆口既法包,面頭有啲蕃茄蓉、水牛芝士,同醃過既咸鯷魚,係個飽肚既小食多過係主食🥖.#白酒蜆意大利粉 $148💭 見到九成張枱都有呢碟野就知佢應該係招牌菜,話係蜆其實用沙白,不過用數量取勝左,食完數下啲殼發現有成廿隻咁多🤩意粉亦好重牛油香,開頭食好好味,食到底就會覺得咸🧈.#大澳咸魚茄香蝦意粉 $168💭 相比起個蜆意粉,覺得呢個更加出色👍🏼呢間野致力推廣香港農產品,所以用啲食材都有香港特色,咸魚做到香而不咸,調味岩岩好,而且都有好多隻蝦,隻隻彈牙爽口,是日mvp呀🦐.#迷霧之藍 $42💭 野飲要散叫,唔識欣賞咖啡叫一人一杯好似有啲奢侈,於是叫左壺茶share飲,碟豆花加薄荷藍藍綠綠咁好靚,最抵係佢可以無限refill熱水,沖左幾次都仲有股香氣~特別一提係餐廳入面好多植物,惹蚊既朋友尼之前做好準備喇😅.#大埔美食
📍 #我也愛你咖啡館 @cafejetaime2.tp
大埔安邦路12號大埔藝術中心地下G08號舖