2016-12-05 611 views
記得揀冇豬肉版呀!抵好多!個煲都幾足料有泡菜、腸仔、午餐肉、金茹、雞肶姑、蘿蔔、肥豬肉、唔知乜瓜、年糕另外可跟飯、公仔麵、粉絲、魚糕!————————————————整體得分:7.5分 (10分滿分)————————————————👅食評:口感 8/10因為有好幾次係其他韓式餐廳到食,啲年糕硬到hihi!其實對年糕幾抗拒😐不過佢嘅年糕軟硬度適中,煙煙韌韌。腸仔個口感亦幾好,脆卜卜嘅脆皮腸☺️豬肉係肥豬肉黎嘅!有肥膏😍岩晒食極都唔肥嘅🕳👅魚糕就淋左啲,冇乜口感味道 8/10午餐肉腸仔幾好味!唔係平時丫媽買啲平價cheap雞貨☺️相對魚糕嘅魚味就差啲啦!唔係冇嘅,不過少囉!再加啲辣湯乜都冇晒咁囉😐湯底都幾辣下!特別係食左一半到,個湯濃左就更辣,不過會由冇乜酸味變有啲酸味😋抵食 6.5/10其實野食嘅份量幾多下嫁!只不過都係啲可以存放好耐嘅食品,姐係腸仔餐肉泡菜魚糕個啲呢🙈但係就算冇豬肉已經230蚊😅加埋豬肉成280蚊,其實都幾貴!不過夠晒兩個人食,始於香港食韓國都野好很貴😭覺得肥🐷肉成50蚊真係好唔又唔係多,唔加留黎食其他野好過啦!
記得揀冇豬肉版呀!抵好多!

個煲都幾足料

另外可跟飯、公仔麵、粉絲、魚糕!

————————————————

整體得分:7.5分 (10分滿分)

————————————————

👅食評:

口感 8/10

因為有好幾次係其他韓式餐廳到食,

啲年糕硬到hihi!其實對年糕幾抗拒😐

不過佢嘅年糕軟硬度適中,煙煙韌韌。

腸仔個口感亦幾好,脆卜卜嘅脆皮腸☺️

豬肉係肥豬肉黎嘅!有肥膏😍

岩晒食極都唔肥嘅🕳👅

魚糕就淋左啲,冇乜口感

味道 8/10

午餐肉腸仔幾好味!

唔係平時丫媽買啲平價cheap雞貨☺️

相對魚糕嘅魚味就差啲啦!

唔係冇嘅,不過少囉!

再加啲辣湯乜都冇晒咁囉😐

湯底都幾辣下!特別係食左一半到,

個湯濃左就更辣,不過會由冇乜酸味變有啲酸味😋

抵食 6.5/10

其實野食嘅份量幾多下嫁!

只不過都係啲可以存放好耐嘅食品,

姐係腸仔餐肉泡菜魚糕個啲呢🙈

但係就算冇豬肉已經230蚊😅

加埋豬肉成280蚊,其實都幾貴!

不過夠晒兩個人食,

始於香港食韓國都野好很貴😭

覺得肥🐷肉成50蚊真係好唔

又唔係多,唔加留黎食其他野好過啦!
辣泡菜年糕豬肉部隊鍋