2017-03-06 973 views
平日行返屋企見到黃竹坑熟食中心多左好多人幫襯,可能因為南港島線通車的關係。平時我都係下午去飲杯奶茶叫件西多TEA  下,晚餐就當然要豐富啲。今晚就帶左爸爸媽咪黎食泰椰子,一聽個名就知係食泰國野。食泰國野我一定會叫返個椰青的,仲一定會用匙更𢳂晒啲椰肉黎食添,呢個椰青夠晒大多汁。沙嗲一碟有豬同雞,各3 串。個醬味道麻麻,唔夠花生味,而且豬肉無味,有點失色。泰式木瓜沙律,呢個好好味,炸花生同炸蒜片好香口,柚子鮮甜,沙律油酸酸甜甜好醒胃。炸春卷個皮太厚,入面無乜料,味邊一般。馬拉盞炒椰菜苗有鑊氣,香口惹味,椰菜苗青甜爽脆。推介另外仲叫左碟濕炒牛河,無影到相,我估佢比錯左豬肉我地,豬肉又係無肉味之外仲要有雪櫃味,真心伏。 成餐飯最貴的粉絲蝦煲,粉絲入味,兩隻大蝦開邊,有大量蝦羔,呢個有驚喜。埋單五佰幾蚊。好多住香港仔的朋友都話泰椰子好好味,令我有好大期望,結果不過不失啦,都可以再幫襯的。

炸春卷個皮太厚,入面無乜料,味邊一般。

馬拉盞炒椰菜苗有鑊氣,香口惹味,椰菜苗青甜爽脆。推介