6 day(s) ago
平時一向鍾意鋸扒,又鍾意食生蠔🦪既我,有一次放工同朋友去左上環一間西餐廳 ✨ @greenorange.hk ✨ 品嘗佢地精心挑選既料理😋😋餐廳位置相當鄰近上環地鐵站,A2出口真係好方便唔洗搵!今次試左佢地以下既好野食,朋友都讚不絕口💯💯🌈法國生蠔大大隻既生蠔🦪😍$1生蠔(惠顧二人套餐或按人頭點主菜main course,每位最多可叫五隻)相當鮮甜新鮮又容易入口,作為前菜都係一樣不輸蝕!🌈黑松露蟹肉多士以往出面既黑松露都係好重味道,估唔到今次又整得味道適中👍🏻配合蟹肉一流,一咬入口就聽到多士既鬆脆既聲音!🌈燒BBQ美國豬肋骨今次同朋友揀左五成熟,原來剛剛好啱曬我地口味!香噴噴既豬肉包你食極唔厭😊🌈10安士紐西蘭特選肉眼牛扒好有口感既牛扒,係唔會太熟透既情況下,發揮出應有既水準!🌈意大利提拉米蘇小巧既蛋糕🍰令人更加珍惜每一口食落去既滋味,零舍不同!🌈巴斯克芝士蛋糕😋香濃既芝士味道適中不會太甜剛剛好🧀為呢餐美食劃上完美句號🥰大家記得提前預訂有畫碟服務㗎🌷🌷🌷
🌈法國生蠔
相當鮮甜新鮮又容易入口,作為前菜都係一樣不輸蝕!
🌈黑松露蟹肉多士
🌈燒BBQ美國豬肋骨
🌈10安士紐西蘭特選肉眼牛扒
好有口感既牛扒,係唔會太熟透既情況下,發揮出應有既水準!
🌈意大利提拉米蘇
小巧既蛋糕🍰令人更加珍惜每一口食落去既滋味,零舍不同!
🌈巴斯克芝士蛋糕