2022-05-07
喺又一城嘅呢間Va Bene Italiano逢星期一至日都有提供半自助午餐。餐廳喺商場內採用半開放式,室外用餐位置比較開揚有陽光,室內比較暗同有氣氛。$268就可以享用buffet同咖啡/茶,而加$20,即$288就會有埋主菜。主菜選擇有意粉、牛扒、魚、pizza等,款式定期都會轉的,留意有啲主菜要另外再加錢。Buffet食物包括海鮮、沙律吧、烤肉、水果同甜品。海鮮有牛油果蟹肉沙律杯、蝦、青口,最愛佢嘅蝦,好大隻好鮮甜,食自助餐好少有咁高質嘅蝦!沙律吧有十幾款,紅菜頭、burrata、蘑菇、八爪魚,南瓜等,仲有四款cold cut,熱食有燒牛肉、燒雞同腸,而甜品有十款左右,有tiramisu, creme brûlée, oreo cake, brownie, 紅絲絨千層蛋糕,朱古力撻等,個人推薦tiramisu、cream brûlée同紅絲絨千層蛋糕 👍🏻 另外亦有兩大盤雜果。我認為唔叫主菜都好夠飽,不過主菜味道都唔錯,另外同枱可以有啲人叫主菜有啲人唔叫咁就可以share食,但留意唔可以takeaway。Staff服務好好,收碟速度好快,亦經常過嚟睇下你有無咩需要。食物種類唔算多
Staff服務好好,收碟速度好快,亦經常過嚟睇下你有無咩需要。食物種類唔算多,但質素高,而且以呢個價錢嚟講超值!