2023-11-03 1334 views
第一次同屋企人入餐廳諗住睇吓有咩啱食,坐低侍應問我哋要水定係茶,我同細佬話要水,侍應拎咗幾杯水嚟擺低,點知屋企人話唔啱食,都係想食西餐,咁我哋就起身同佢講話唔啱食轉餐廳,個老闆娘沖出嚟話坐低都要收茶錢,但係我睇過晒所有餐牌,完全冇話要收茶錢呢樣嘢,更何況我哋冇開茶,只係你走黎問我地要茶定水先話要水,仲要冇飲過就起身,屋企人費事煩,就擺低$60俾佢,但係我覺得唔係錢嘅問題,而係原則嘅問題,你冇講明要收茶錢,隨口up屈個客錢都得既咩,唔怪得間餐廳冷清清,唔知以為你等於$60交租,我豪比你,但入去既真係要三思,$200一個干炒牛河,$200一個揚州炒飯。。。唔知以為我去咗有rosewood入面既茶餐廳。。。超級black店。。。
2023-11-02