2017-10-19
尋晩一行四人同學聚會。6:40pm 左右去到,人不太多,但到後期差不多全場滿座,這𥚃的吸引力果然不簡單。這期主題是蠔,関於蠔的食物不少,生蠔有3款,比較細小但海水味濃,菠菜焗蠔焗得不太乾,酥炸生蠔炸粉比較厚,蠔皇炇伊面濕左d,炸蠔餅好香口。海鮮開邊龍蝦細小冇乜味也冇乜肉,蟹腳肉多又結實,蝦同青口就正正常常。燒肉眼扒嫩滑多肉汁,羊扒肉質實但味道不錯,刺身試左北寄貝、仿鮑片、吞拿魚,吞拿魚切到好細粒有點小家,灼左個雲吞喇沙湯幼面,湯底濃烈充滿椰香,燒味义燒及油雞放在麵檔前面用個碗裝著,切到碎濕濕,义燒有點蜜糖肉實硬左d,油雞就成個碗都系汁水。冬蔭功湯朋友激讚,我冇試。甜品就比較弱,葡撻仔旦味不濃撻底比較乾好似吾夠油咁,麵包布甸冇乜味,鮮忌廉旦糕好鬆軟忌廉入口即溶好新鮮,窩夫硬身非常,芒果千層酥吉士香濃酥皮鬆化好食,芒果布甸因為放得太耐有點融了,水果品種好多,比較特別有霧蓮及龍眼,M字雪糕有十多款口味,因為好飽所以食了三球,西柚汁、橙汁、蘋果汁任飮,另包一杯餐飲。整體來,是不錯的。
冬蔭功湯朋友激讚,我冇試。
整體來,是不錯的。