2022-08-21
今日去美孚探朋友,順便周圍覓食下,見到美孚新村內商場百老滙內有唔少餐廳茶樓,見到京都薈的門面幾靚,於是就同朋友行入去睇下。茶樓係喺一樓,有升降機同有樓梯選擇,岩大人🧑細路👦。我地平日晚餐時間入去,一坐低就見到大大個特價食物推廣餐牌,有$10隻雞有$28嘅酸菜魚,但要留意只可以揀一樣。我地七個人可以叫兩隻$10雞,咁除咗炸雞,我哋梗係要試吓其他野嫁啦。除咗依樣,我哋仲嗌咗其他食物,好似炸素雞,蒜蓉炒小白菜🥬, 南乳素菜煲,雜菌炒伊麵,菠蘿咕嚕肉,小炒王炸雞🍗 好好味,皮好脆,但美中不足係原隻上菜,要拖埋助手黎食😂 因為要佢剪雞,雞其實唔多肉,但$10算係咁蒜蓉炒小白菜🥬有唔同菜揀,印象中有十多款,任君選擇。炸素雞好正常,無咩特別南乳素菜煲味道普通,粉絲唔係幾夠味雜菌炒伊麵好少料,唔好味菠蘿咕嚕肉呢碟好特別,菠蘿和咕嚕肉係分開上菜的,菠蘿係凍,咕嚕肉係熱,唔係幾接受到小炒王幾好味,足料
炸雞🍗
蒜蓉炒小白菜🥬
有唔同菜揀,印象中有十多款,任君選擇。
炸素雞
好正常,無咩特別
南乳素菜煲
味道普通,粉絲唔係幾夠味
雜菌炒伊麵
好少料,唔好味