2020-10-01 594 views
想黎SSP 好耐,其實我前舖明明響SSP但唔知點解就係極唔妥佢,轉左工成年發現呢區越黎越多新崛起咖啡小店、皮革製品小店,越黎越有文青風,有一種獨突既氛圍。好適合下午過黎行下,慢遊一下呢個特別既小區。相比起平日去開既大坑小區,多數都係去嘆個大排檔早餐,慢活反而唔多啱😅今日紅假,一心係想揾間小店行逛下,一場黎到都要揾間啱心水既coffee shop 坐下享受下獨處既寧靜,揾到openground似乎比較啱自己口胃😛11:45黎到,巳經有排緊隊等開門,另有已經開左門坐滿客人(呢d太喧鬧似乎唔多啱)見openground 準備就萃,又知佢有我至愛既牛角包,「早餐」剛好。店原來有兩層,上左樓上更加寧靜。採取自助形式(似快餐店呢點我又唔太buy)🤨Cheese &ham 牛角包加dirty $9x價錢我覺得偏貴,牛角包好明顯唔係新鮮出爐,雖然用既器皿切合我style (係刀叉比例出左事)😛😛dirty 我反而相當欣賞👍🏻,奶同啡比例剛好。 可能價錢包埋我任坐卦店內有yellow object 相關展覧亦有不同產品可售 。㊗️月餅節愉快🥮🌓

Cheese &ham 牛角包加dirty $9x
dirty 我反而相當欣賞👍🏻,奶同啡比例剛好。
可能價錢包埋我任坐卦

㊗️月餅節愉快🥮🌓