2012-07-18
前日咁啱同朋友一齊放假,打算去旺角揾放題食,之前都試過好多間,有個朋友上網搵左呢間大家都未食過所以就去試下。個朋友book左位但都要等!見裡面D人做野好慢,慢慢汁台慢慢sat台,我地就咁等左15分鐘,天氣炎熱,一心諗住入到去第一時間叫飲品先,坐低後發覺揾唔到叫飲品既落單紙,就問職員,點知佢話飲品要另外叫每杯$6!嘩~真係從來無食過一間放題係無任飲的,連一杯半杯都無得送感覺好唔底!最後每人都叫左一杯飲品首先我地叫左D魚生,壽司,天婦羅。魚生ok新鮮,不過款式唔多!更有幾款職員話當日未能供應!天婦羅ok無乜特別,但個天婦羅汁好有問題,係好似滾水加左一點有怪味既豉油咁的,唔點好過壽司好難食,D壽司飯非常之淋,有點像爛飯一樣,還有點暖暖的,帆立貝好簿,師父刀功非常一流!蝦壽司同蛋壽司都還可以,最難食係那個叫芝士三文魚壽司,味道像嘔吐物的,我們叫左六件,五件退回廚房去,當初職員話我地唔要咁多唔得,但我地叫佢食一件試試,個職員都笑一笑擰頭話唔食,之後幫我地倒左,係街邊賣三蚊一件仲好食過佢,又係選擇唔多,因為又係有幾款當日未能供應的!之後叫串燒,雞軟骨好像無落油無落汁燒的!乾到好似食緊柴皮咁,雞翅都
首先我地叫左D魚生,壽司,天婦羅。
魚生ok新鮮,不過款式唔多!更有幾款職員話當日未能供應!
之後叫串燒,雞軟骨好像無落油無落汁燒的!乾到好似食緊柴皮咁,雞翅都好乾,無味的,牛柳粒又有異味,以為蔬菜類會無事,點知翠玉瓜係唔熟的,生的只係有小許鹽味!燒三文魚頭算幾好,多春魚就咸到好似咸魚咁,其他唔再夠膽食啦!
金菇牛肉卷,唔算得上好食,但可以入到口!
壽司卷物,軟蟹卷幾好,之後叫左個佢話係招牌菜既"瀧澤特卷",上面有小許海膽,但臭的,我本身好鐘意食海膽,未食過一間係又臭又有苦味的!都係嗰句,去爭X買三蚊件海膽壽司仲好食
之後大家都唔係好開胃,叫左D炸豆腐,沙律同魚生食完就算!但個炸豆腐叫左兩次都無黎,跟住就埋單啦!
六個人只係食左一個鍾頭就走啦!當初見到間野限時食1:45分鐘仲驚唔夠時間=.=
埋單好肉赤!加一再加埋一杯飲品6蚊每人$190,肉赤係因為無乜食過野咁!以後唔會再黎!