2021-08-29
話說上次去完晴空之後勾起左食omakase既癮 過幾日又再同foodie friend去尖沙咀食! 呢間就比上次貴D 即管睇下有咩特別先! 晚餐有3個set 我地唔捨得比咁貴 所以叫左 $1688既☺️❥前菜 有核桃小女子 第1次聽呢個名 覺得好搞笑 師傅解釋話係將小魚乾炸酥之後 用醬油煮到入味 再撈埋核桃 白芝麻調製而成 好味!!!! 做下酒小菜一流!😍❥刺身5點有 北海道生蠔 北海道粒貝配海葡萄 白身魚 鯖魚 醬油漬赤身最令我驚喜既係生蠔! 勁肥美 上面仲加左少少海膽 好似提鮮左咁! 加埋少少既柚子汁 好開胃呀😍😍鯖魚都好特別! 師傅有輕輕燒過刺身 令到個刺身勁香! 師傅仲好貼心咁比埋日本蕃茄 食到膩既時候就可以咬一啖~❥壽司7貫有北海道帆立貝 輕燒金目鯛 赤身 鮫鰈 魷魚 大拖羅 北海道海膽真係一分錢一分貨 每件壽司唔洗點咩醬汁都好好食😍個人都係最中意大拖羅! 入口即溶既感覺真係好幸福呀~~~~最尾就係紫菜包海膽 多海膽少飯 師傅真係好好人! 食到我地好開心😝❥ 燒物、吸物其實食完壽司已經飽左9成 但之後仲有湯同燒物𩶘魚湯好甜 食完壽司呢D凍凍地既野飲返杯熱湯真係好正☺️☺️
❥前菜
❥刺身5點
❥壽司7貫
真係一分錢一分貨 每件壽司唔洗點咩醬汁都好好食😍
❥ 燒物、吸物
其實食完壽司已經飽左9成 但之後仲有湯同燒物
𩶘魚湯好甜 食完壽司呢D凍凍地既野飲返杯熱湯真係好正☺️☺️☺️
燒物有油甘魚餃 呢排受得朋友影響多 好鐘意食魚鮫! 呢個皮煎得好脆口 好香 魚餃又啖啖肉 大滿足!
❥甜品
平時D omakase都係得1款甜品 呢間竟然有3款 仲有我最愛既開心果雪糕!! 呢款雪糕同平時食開既開心果gelato好唔同 係比較霜淇淋既味道 唔知大家想唔想像到 haha 好特別! 仲有好多果仁粒!
另外仲有日本蜜瓜同黑糖卷蛋 每樣都細細舊又可以試哂全部野 岩哂我地😆