2021-06-15
#wetdodo_牛頭角 #wetdodo_觀塘 #wetdodo_深水埗 #wetdodo_葵芳 #wetdodo_荃灣係一間好值得去食既拉麵🍜對湯底、麵質、叉燒都好滿意!鋪仔細細 大約都係十幾個位左右閒日夜晚7點左右到都要等一陣先入座到見夜晚8點左右就唔洗等lu😌—————————————————————🍜丸京拉麵(濃湯) $100😋:9.5/10呢個拉麵真係啱晒食肉獸🥴平時食拉麵得一兩塊叉燒真係唔夠喉😢但呢到有6大塊!多到遮住晒啲麵🤪真係可以餸啲麵食到最後😍叉燒同真叉燒各有3塊~叉燒係有炙燒過 同埋係全熟既而真叉燒就好嫩同感覺上未到十成熟咁肉味好香 真叉燒係比叉燒香雖然個人會較鐘意真叉燒但我覺得兩款都唔錯 雙拼更開心💞而湯底好濃郁既豬骨味🐖飲到底係會見到湯底有啲背脂係到而背脂其實係較為冇咁肥既脂肪黎所以佢既湯底夠濃厚但又感覺唔會好膩!拉麵同其他鋪有啲唔同既佢冇得係紙劃想要咩軟硬度😗但係本身佢就煮得係唔會太軟 偏硬身既食落都好夠咬口~同埋幼麵夠晒掛湯😚溏心蛋亦都好出色夠晒流心而且果種甜度係啱啱好🤩🍜丸京拉麵(清湯) $100😋:9/10呢到主打係豚骨醬油拉麵~雖然清湯不及濃湯重口
係一間好值得去食既拉麵🍜
對湯底、麵質、叉燒都好滿意!
鋪仔細細 大約都係十幾個位左右
閒日夜晚7點左右到都要等一陣先入座到
見夜晚8點左右就唔洗等lu😌
—————————————————————
丸京拉麵(濃湯)
🍜丸京拉麵(濃湯) $100
😋:9.5/10
呢個拉麵真係啱晒食肉獸🥴
平時食拉麵得一兩塊叉燒真係唔夠喉😢
但呢到有6大塊!多到遮住晒啲麵🤪
真係可以餸啲麵食到最後😍
叉燒同真叉燒各有3塊~
叉燒係有炙燒過 同埋係全熟既
而真叉燒就好嫩同感覺上未到十成熟咁
肉味好香 真叉燒係比叉燒香
雖然個人會較鐘意真叉燒
但我覺得兩款都唔錯 雙拼更開心💞
而湯底好濃郁既豬骨味🐖
飲到底係會見到湯底有啲背脂係到
而背脂其實係較為冇咁肥既脂肪黎
所以佢既湯底夠濃厚但又感覺唔會好膩!
拉麵同其他鋪有啲唔同既
佢冇得係紙劃想要咩軟硬度😗
但係本身佢就煮得係唔會太軟 偏硬身既
食落都好夠咬口~同埋幼麵夠晒掛湯😚
溏心蛋亦都好出色
夠晒流心而且果種甜度係啱啱好🤩
丸京拉麵(清湯)
🍜丸京拉麵(清湯) $100
😋:9/10
呢到主打係豚骨醬油拉麵~
雖然清湯不及濃湯重口味
清湯飲落係好清甜😛
飲晒成碗都冇話覺得好口渴!
我覺得係兩種唔同既風味黎🥰
拉麵同叉燒同濃湯一樣
都係冇得輸!
👅:不論係食開重口味定淡口味~呢到既拉麵都滿足到💖清湯濃湯都各具特色!而且低溫煮既嫩叉燒係既嫩滑又香濃肉味🥳真係食得好開心🥺老老豆豆仲好食過有啲日本既拉麵鋪啊!可惜係當日食一碗麵已覺得好飽~見小食既炸雞都相當吸引!呢到整體既水準真係會令人念念不忘🥰
Btw唔知點解有啲人話佢黃?但fc唔到🧐
—————————————————————