2022-06-25 65 views
阿媽成日話想食日本野,今晚就帶咗佢去何文田勝利道食下刺身壽司set😄一過滿足晒兩個願望~呢間餐廳主打丼飯,每款都配沙律、前菜、、刺身、壽司同生果,仲可以揀味增湯或飲品~😌沙律好新鮮、菜夠爽脆、仲有蕃茄仔、粟米仲有蟹籽,前菜就係黄蘿蔔同薑片、食落夠晒開胃~刺身有三文魚同帶子,厚切食落好有口感同好新鮮,媽媽食得好滿足😂😂至於壽司有AB兩款,一款主要係魚生、一款就火炙~我哋各人揀一款~款式每件都不同~A有三文魚、深海池魚、赤身、墨魚同赤蝦,B就有火炙三文魚、熟蝦、玉子、鰻魚同左口魚,以呢個價錢食到咁豐富,性價比好高!🤩🤩🤩|迷你蒲燒鰻魚丼|$118日本米果然係好食啲~軟滑又有黏度有咬口,鰻魚份量都多又夠厚,鰻魚汁撈飯正呀~🥰🥰🥰|迷你蟹肉丼|$108上面舖滿蟹肉、蟹絲一梳梳,有青瓜絲、蟹籽、賣相唔錯同味道都一流~~

阿媽成日話想食日本野,今晚就帶咗佢去何文田勝利道食下刺身壽司set😄一過滿足晒兩個願望~呢間餐廳主打丼飯,每款都配沙律、前菜、、刺身壽司同生果,仲可以揀味增湯或飲品~😌

|迷你蒲燒鰻魚丼|$118

|迷你蟹肉丼|$108