2018-10-31
平時去九龍灣食飯,一係去德福,一係去淘大。住附近既朋友話我知原來得寶都有好多新開既餐廳,話1個月都試唔哂🌝今次黎到得寶,首先見到有間日本餐廳同拉麵店,見到日本餐廳lunch set幾平,就試呢間先。刺身盛定食 ($78) 刺身算係都幾多同幾厚😛 有三文魚,白身魚,甘蝦,帆立貝同八爪魚。食落都新鮮😛海幸丼 ($88) 呢個丼飯份量都幾大,材料都豐富,有三文魚,白身魚,葱呑拿魚腩蓉,牧丹蝦同海膽。 魚生比較薄身,海膽都係得少少相比之下,刺身盛抵食好多🙊海老天婦羅 ($30),日本南瓜天婦羅 ($10),日本蕃薯天婦羅 ($10) 同一口蕃薯天婦羅 ($8) 呢度既天婦羅唔錯,個皮脆得黎又唔會食落好厚。餡料都幾新鮮😛因為太為食,串燒都想試下。雞軟骨串燒 ($18),雞腿肉串燒 ($22)同冬菇串燒 ($16)。雞軟骨串燒最好食!脆卜卜,其他就不過不失☺️跟餐仲有甜品,係我最愛既豆腐同抹茶味雪糕😆
海幸丼 ($88)
跟餐仲有甜品,係我最愛既豆腐同抹茶味雪糕😆