2020-10-22 222 views
呢樣野係9月中嗰陣食嘅,沒錯又係朋友嘅生日飯......真係隔左咁耐都仲對佢念念不忘😍 係目前為止我食過咁多間入面,唯一一間我100%肯定會encore嘅餐廳🥰🐮Snack Combo😋 $198由左上開始~其實一開始會發現成個set我有一半以上嘅野都係唔食嘅,但最後好食到我清哂🙈🧡明太子玉子🟡✮明太子一啲都唔腥🥰加上日式燒汁,令到玉子都好有味,好好食😋🦐櫻花蝦涼拌青瓜茄子🥒因為我從來都唔食櫻花蝦,所以我成日都唔知道櫻花蝦只係得蝦殼😆✮ 佢個櫻花蝦汁係完全冇蝦嗰浸腥臭味😚✮ 青瓜同埋茄子浸到入晒味,但青瓜又夠清甜爽脆,而茄子都夠軟稔,又係整到無哂茄子陣臭味(唔食茄子嘅人應該明白我講咩😂😂)🐮A5和牛漢堡🍔必須要壓軸最後食👍🏻🤩✮ 入面舊和牛漢堡超大舊,超重牛味😍 仲要好多汁,勁juicy 😍係牛魔王嘅至愛✮ 個包煎得好香脆😍 之後個包入面仲搽滿牛油🤩所以勁香牛油味~超級惹味✮ 當然唔少得有芝士啦~都有成大pat嫁🥰🐔唐揚炸雞🐣✮ 個雞都炸得超香脆😍又無萬年油味~而且又係炸到啲雞肉好鮮嫩,入面鎖左勁多肉汁😋🐟拖羅配海膽🌚佢將三樣我唔食嘅野合併左😱但結果出黎係幾好食喎🥰✮我好驚食拖羅係因為

🐮Snack Combo😋 $198

✮ 當然唔少得有芝士啦~都有成大pat嫁🥰

🐔唐揚炸雞🐣

🐟拖羅配海膽🌚
佢將三樣我唔食嘅野合併左😱但結果出黎係幾好食喎🥰
✮我好驚食拖羅係因為我成日都接受唔到吞拿魚浸味,同埋我係連刺身、罐頭都唔鍾意食~但佢整到好似辟走咗嗰陣味,同時又唔會覺得佢霉,反而覺得佢幾鮮甜🥰
✮我係第一次挑戰食海膽🙈因為成日凝住會好腥,最後我都係驚得制,連埋拖羅一齊食😂所以就無乜感覺~但朋友覺得佢幾好食,又唔會苦🙆🏻‍♀️
✮三文魚子我都係第一次食😂 都意外地唔腥喎~佢個汁較得好好味🥰酸酸甜甜咁~下面塊皮係食得嫁😂

🤎蘇格蘭免治牛肉炸蛋💣
都係必須要壓軸最後食👍🏻🤩
✮本身以為佢係可樂餅,切開原來係出面係可樂餅嘅外層脆皮,入面有啲免治牛肉,再入面一層就係溏心蛋😍 完全冇諗過入面係有咁多層~所以真係好有驚喜😍
✮首先成個脆皮都已經好有味🥰 因為係搽滿日式燒汁去炸😋之後入面啲牛肉都同和牛一樣勁重牛味😆 而溏心蛋嘅流心都好正🥰

💚枝豆💚
呢個個味就好raw😂😂 就係枝豆味

🐙涼拌八爪魚🌿
✮八爪魚好爽口😍同埋佢又較左個汁都好好味~((好似有少少芥末味同有少少似蜆肉壽司個汁嘅味🙈食落都超match!

🍣三文魚青瓜卷🥒
✮意外地好味嘅配搭😍 口感方面有極多層次~三文魚嘅軟稔配上青瓜嘅爽脆口感真係冇得彈😆中間仲有滿滿嘅蛋黃醬😋呢個都係unexpected咁好食~

話說如果係叫snack combo, sensu係會附送冷泡茶~ 佢嘅冷泡茶都好好飲!好香好濃茶味~好可惜我無影到😕

然後可以以半價嘅價錢叫佢嘅mocktail~岩哂唔鍾意飲酒嘅人~不過我同朋友都鍾意品酒嘅😆 所以就叫左一直係目標嘅cocktail🥰

☕️So Don’t Boil 🍸
❤︎ 佢個樣真係勁靚😍😍 上面仲有枝假嘅煙咁,勁得意😆
❤︎ 第一次飲有Baileys嘅cocktail😳 baileys真係好好飲~ 同埋加左espresso,所以咖啡味真係好重
❤︎ 但絕對係易入口,因為真係一啲都唔苦!又唔會真係好似espresso 咁苦澀🥰有少少甜甜地,可能係因為加左coconut water~

🍹Seasons💙
❤︎ 見到係藍色又半價就叫左😍 靚到呢~記得喺story po過,然後好多人reply我都以為係酒😂 其實佢係mocktail黎~
❤︎ 首先有舊波波冰真係好cute🤩
❤︎ 我自己就覺得cocktail好似好飲啲,因為呢個mocktail嘅味道有少少似寶礦力😂 啲yogurt, coconut water 同lychee syrup 嘅味真係唔太出🙈 所以係少少失望嘅...
❤︎不過啲冰溶左感覺好少少,唔會太甜🥰

Overall我真係好鍾意佢個Snack Combo同杯baileys cocktail😍 同埋之前喺op指定時間訂位有7折,感覺都幾抵🤩 同埋有港女花花牆🌸🌸岩哂鍾意打卡嘅大家同女友們🤣
五感六覺真係名不虛傳🥰 ((雖然我就冇深究過邊五感邊六覺~但我身心都超享受食呢餐🥰
Snack  Combo
So    Don’t  Boil