2021-03-16 57 views
將軍澳好少韓燒放題, 難得開左間緊係要試下啦! 一入去環境好好,好寬敞。餐廳採用半自助形式落單, 肉類和海鮮及部分熟食類需要自己掃QR code落單。而自助區都幾多選擇!🍴醬料區:有七款醬料可以選擇: 蒜蓉、大醬、鹽醬、甜酸烤肉醬、韓式辣醬、燒肉汁同豉油!🍴熟食區:有唔少涼拌小食, 仲有咖喱魚蛋、咖哩角等等。🍴蔬菜區:有大量蔬菜、菇、腸同栗米, 而最貼心係提供錫紙兜, 咁就唔使驚難燒, 仲可以落牛油燒!🍴Salad區:除左可以自己整沙律之外, 仲有泡菜、芽菜同鹹酸菜! 🍴飲品區:飲品好多選擇, 有唔同款式既汽水同茶, 仲有果汁同咖啡。🍴甜品區:除咗有雪糕雪條,仲有泡芙、布丁、糖、豆腐花同乳酪等等, 超多選擇! 🍴肉類好多選擇, 牛、豬、雞、羊同海鮮都有, 我地叫左牛脷、雪花牛仔肉、牛肋骨、牛柳粒、烤肥牛、牛五花肉、薄切西冷牛扒、豬頸肉、厚切豬腩肉、辣雞粒、雞脾肉、雞腎等等。我地最鐘意係牛肋骨、烤肥牛同牛五花肉, 非常入味, 牛味濃, 而且網燒之後非常香! 厚切豬腩肉都好, 好夾包菜食。而海鮮都有好多選擇, 有蠔、扇貝、魷魚、帶子、海蝦、青口。我地encore左好多次帶子, 燒完仲好嫩!

而自助區都幾多選擇!
🍴醬料區:

🍴熟食區:

有唔少涼拌小食, 仲有咖喱魚蛋、咖哩角等等。

🍴蔬菜區:

🍴Salad區:

除左可以自己整沙律之外, 仲有泡菜、芽菜同鹹酸菜!

🍴飲品區:

飲品好多選擇, 有唔同款式既汽水同茶, 仲有果汁同咖啡。

🍴甜品區:

🍴肉類

仲有好多熟食可以叫,炸雞、炸餃子、炸魷魚酥、年糕湯、水冷麵、烏冬、辛辣麵、溫泉蛋紫菜飯等。水冷麵好出色, 都質彈牙, 而且仲可以解膩!

而餐廳服務好好, 提醒我地order時係以每件計, 咁樣就可以每樣都試下先睇下邊樣岩食先再叫多D! 仲會主動幫你換網, 非常貼心。雖然限時110分鐘, 但上菜快, 絕對夠時間燒! 每人$258加一, 值得一試。